Girit Kabağı Dolması
17-05-2014Girit Kabağı Dolması |
Beğeneceğinizden emin olarak tarifimi yazıyorum. Gerçi bu yayını daha sonra yayınlayacağım, memleketim yastayken yemek düşünecek halimiz yok. Unutulup gidecek bir olay değil bu..Bir katliam..çok acı verici..inanın hiç canım yemek yapmak istemiyor ama mecburen yapmak zorundayız. Hislerimi sosyal medyada sürekli paylaşıyorum zaten. Türkiye'de konuşulan ve uzun bir süre de konuşulacak olan bu acı olayı unutmayacağız. Unutmayacağımız olaylar çok çoğaldı farkındaysanız..Bu gidişat gerçekten endişe verici..Ülkemi bu kadar karanlık görmedim..Saygıdeğer maden işçilerimiz karanlıkta öldüler..sırf onlar belki vicdanlarının sesini duyarlar diye..Allah cennet-i mekan yapsın hepsini..Başımız sağolsun. Gözyaşlarımız sel oldu..
Girit Kabağı Dolması:
Girit Kabağı |
6 adet Girit kabağı
içi harcı için:
1.5 su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
tuz, karabiber
maydanoz, nane, reyhan otu
1 çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
Kabakları yıkayıp tepesinden kesin ve kestiğiniz parçayı atmayın, içini doldurunca üzerine kapatacağız. Kabakların içlerini iç oyucu bıçak ya da çay kaşığıyla oyunuz. Çıkan içleri salata yapımında kullanabilirsiniz. Kabakların içlerini hafif tuzlayın ve iç harcı yapmaya başlayın.
Derin bir tavaya incecik doğradığınız soğanları yağla birlikte koyun ve hafif kavurun. Salçayı ekleyin. Daha sonra incecik doğradığınız domatesleri ekleyin. Biraz daha kavurun. Pirinçleri ayıklayıp tel süzgeçte yıkadıktan sonra tavaya ekleyin ve soğanlarla hafif kavurun. Bol nane maydanoz, dilerseniz dereotu ekleyin. Tuz ve baharatları da ekleyip bir süre demlendirin.
Girit Kabağı Dolması |
Girit Kabağı Dolması |
Hazırladığınız içi kabakların içine doldurun. Kabakların kestiğiniz tepelerini üzerine örtün. Biraz yağ ve bir su bardağı suyla önce harlı, sonra da kısık ateşte pirinçler şişene kadar pişirin.
Girit Kabağı Dolması |
Girit Kabağı Dolması |
Girit Kabağı Dolması |
Girit Kabağı Dolması |
Girit Kabağı Dolması |
Girit Kabağı Dolması |
Girit Kabağı Dolması |
Girit Kabağı Dolması |
Girit Kabağı Dolması |
Girit Kabağı Dolması |
Girit Kabağı Dolması |
Girit Kabağı Dolması |
Girit Kabağı Dolması |
Sevgiyle Pişen Yemeklerden
Dilek'le Mutfakta
Resmen kabak şöleni olmuş Dilek Abla, ben de yapmak istiyordum zaten bu yemekten. Senin tarifinden faydalanayım. Cidden Mükemmel.
YanıtlaSilFotoğraflar da konuşmaya devam ediyor...
Yorumun için teşkr ederim Hakkıcım..gerçekten harika oldu..ama kıymalısını yap sen..daha güzel oluyor..
SilKabağı aldım bugün. Kıyma pek tarzım değil; ama etli yapabilirim. Ya da daha farklı bir şey. Teşekkürler ablacım.
SilEllerine sağlık harika ☺☺☺
YanıtlaSil