Girit Kabağı Dolması

11:23 Dilek Toksoy 4 Comments

17-05-2014


Girit Kabağı Dolması
Kabağı sebze olarak çok severim ve yediğim zaman verdiği hafiflik bana keyif veriyor. Girit kabağını deneyenler tadının normal kabaktan daha farklı olduğunu bilirler. Hem görünüşü hem lezzetiyle Girit kabağını menünüze ekleyin. Ben hem zeytinyağlı dolmasını hem de salatasını yaptım. İnanılmaz lezzetli oldu, bakalım siz de beğenecek misiniz.
Beğeneceğinizden emin olarak tarifimi yazıyorum. Gerçi bu yayını daha sonra yayınlayacağım, memleketim yastayken yemek düşünecek halimiz yok. Unutulup gidecek bir olay değil bu..Bir katliam..çok acı verici..inanın hiç canım yemek yapmak istemiyor ama mecburen yapmak zorundayız. Hislerimi sosyal medyada sürekli paylaşıyorum zaten. Türkiye'de konuşulan ve uzun bir süre de konuşulacak olan bu acı olayı unutmayacağız. Unutmayacağımız olaylar çok çoğaldı farkındaysanız..Bu gidişat gerçekten endişe verici..Ülkemi bu kadar karanlık görmedim..Saygıdeğer maden işçilerimiz karanlıkta öldüler..sırf onlar belki vicdanlarının sesini duyarlar diye..Allah cennet-i mekan yapsın hepsini..Başımız sağolsun. Gözyaşlarımız sel oldu..

Girit Kabağı Dolması:


Girit Kabağı


6 adet Girit kabağı

içi harcı için:

1.5 su bardağı pirinç

2 adet kuru soğan

2 adet domates

1 yemek kaşığı salça

tuz, karabiber

maydanoz, nane, reyhan otu

1 çay bardağı zeytinyağı

Yapılışı:

Kabakları yıkayıp tepesinden kesin ve kestiğiniz parçayı atmayın, içini doldurunca üzerine kapatacağız. Kabakların içlerini iç oyucu bıçak ya da çay kaşığıyla oyunuz. Çıkan içleri salata yapımında kullanabilirsiniz. Kabakların içlerini hafif tuzlayın ve iç harcı yapmaya başlayın. 

Derin bir tavaya incecik doğradığınız soğanları yağla birlikte koyun ve hafif kavurun. Salçayı ekleyin. Daha sonra incecik doğradığınız domatesleri ekleyin. Biraz daha kavurun. Pirinçleri ayıklayıp tel süzgeçte yıkadıktan sonra tavaya ekleyin ve soğanlarla hafif kavurun. Bol nane maydanoz, dilerseniz dereotu ekleyin. Tuz ve baharatları da ekleyip bir süre demlendirin. 

Girit Kabağı Dolması

Girit Kabağı Dolması


Hazırladığınız içi kabakların içine doldurun. Kabakların kestiğiniz tepelerini üzerine örtün. Biraz yağ ve bir su bardağı suyla önce harlı, sonra da kısık ateşte pirinçler şişene kadar pişirin. 

Girit Kabağı Dolması

Girit Kabağı Dolması

Girit Kabağı Dolması

Girit Kabağı Dolması
Piştikten sonra servis tabağına alın ve afiyetle yiyin. 


Girit Kabağı Dolması
 Taze maydanoz ve naneyle süsleyin..Aralarına bir kaç adet çeri domates serpin..


Girit Kabağı Dolması

Girit Kabağı Dolması

Girit Kabağı Dolması

Girit Kabağı Dolması

Girit Kabağı Dolması

Girit Kabağı Dolması

Girit Kabağı Dolması

Girit Kabağı Dolması


Girit kabağı dolmasını kıymalı da yapabilirsiniz. Kıymalısı da harika oluyor.Herkese Afiyet Olsun..

                                   Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                     Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

4 yorum:

  1. Resmen kabak şöleni olmuş Dilek Abla, ben de yapmak istiyordum zaten bu yemekten. Senin tarifinden faydalanayım. Cidden Mükemmel.
    Fotoğraflar da konuşmaya devam ediyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için teşkr ederim Hakkıcım..gerçekten harika oldu..ama kıymalısını yap sen..daha güzel oluyor..

      Sil
    2. Kabağı aldım bugün. Kıyma pek tarzım değil; ama etli yapabilirim. Ya da daha farklı bir şey. Teşekkürler ablacım.

      Sil
  2. Ellerine sağlık harika ☺☺☺

    YanıtlaSil