Malta ( yeni Dünya ) Erikli Muhallebi
24-05-2014Malta Erikli Muhallebi |
Malta Erikli Muhallebi |
Malzemeler:
yarım kilo malta eriği
yarım limon suyu
1 su bardağı toz şeker
1 kilo süt
3 yemek kaşığı pirinç unu
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
Süslemek için :
Hindistan cevizi
Ceviz
Nane yaprakları
Yapılışı:
Malta eriklerini yıkayın ve kabuklarını soyun. İçlerindeki çekirdekleri ve zarları ayıklayıp limonlu suya atın. Daha sonra erikleri süzün ve bir bardak limonlu suda haşlayın. Haşlandıktan sonra robottan geçirin.
Sütü, şekeri, pirinç unu, mısır nişastası ve vanilyayı bir tencereye koyun ve kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra robottan geçirdiğiniz erikleri ekleyip 5 dakika daha pişirip ocağın altını kapatın. Muhallebiyi cam kaselere ya da büyük kup bardaklara paylaştırın. Ben muhallebiyi kaselere koymadan önce en altına dünden kalan revani parçalarından koydum ve üzerine muhallebiyi döktüm. Aman Allahım...böyle harika oldu..)
Üzerlerini hindistan cevizi ve cevizle, nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın. Herkese afiyet olsun.
Malta Erikli Muhallebi |
Malta Erikli Muhallebi |
Malta Erikli Muhallebi |
Malta Erikli Muhallebi |
Malta Erikli Muhallebi |
Malta Erikli Muhallebi |
Malta Erikli Muhallebi |
Malta Erikli Muhallebi |
Malta Erikli Muhallebi |
Malta Erikli Muhallebi |
Malta Erikli Muhallebi |
Malta Erikli Muhallebi |
Malta Erikli Muhallebi |
Malta Erikli Muhallebi |
Malta Erikli Muhallebi |
Malta Erikli Muhallebi |
Malta Erikli Muhallebi |
Merhabalar,
YanıtlaSilEllerinize emeğinize sağlık. Çok lezzetli görünüyor…Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
Merhaba..) Yorum için teşşkr ederim Selda hanım..benden de kocaman sevgiler geldi size..
Sil