Un Helvası
25-05-2014Hayırlı Kandiller..
Un Helvası |
Un Helvası |
Malzemeler:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 silme yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı toz şeker
2 çay bardağı su
Süslemek için çekilmiş yeşil fıstık
Yapılışı:
Çelik bir tencereye yağı koyup eritin. Unu ekleyip kavurmaya başlayın. Ocağın altı çok kısıkta olmalıdır. Sürekli karıştırarak unu kavurun. Rengini almaya başladığında önceden 2 çay bardağı sıcak suda erittiğiniz toz şekeri hızlıca una ilave edip karıştırın. Topaklanmaması için sürekli karıştırın ve ocağın altını biraz daha açın. Helva koyulaşmaya başlayıp tencereden ayrılmaya başlayınca ocağın altını kapatın ve servis tabağına kaşık yardımıyla koyup soğutun. Dilerseniz üzerine çekilmiş yeşil fıstık serpin. Herkese afiyet olsun, yarasın.
Un Helvası |
Un Helvası |
Un Helvası |
Un Helvası |
Un Helvası |
Un Helvası |
Un Helvası |
Un Helvası |
Un Helvası |
Un Helvası |
Un Helvası |
Dilek'le Mutfakta
0 yorum: