Peynirli Çörek
28-05-2014Peynirli Çörek |
Malzemeler:
6 su bardağı un
1 paket yaş maya
1 su bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
içi için:
1 büyük kase taze lor ya da tulum peyniri
bir kase kaşar peyniri
kıyılmış maydanoz
üzerine serpmek için susam ve çörek otu, bir yemek kaşığı pekmez
Yapılışı:
Hamur yoğuracağınız kaba unu eleyin. Ortasını açın ve mayayı bir tatlı kaşığı toz şeker ve ılık suyla eritip unun ortasına koyun. Yumurtalardan birinin sarısını ayırın ve diğerlerini hamura ekleyin. Sıvı yağı, sütü, yoğurdu ve tuzu ekleyip güzelce yoğurun. Hamur ele yapışmayacak kıvamda ve yumuşak olmalıdır. Gerekirse un ilave edin. Hamuru mayalanmaya 45 dk bırakın.
Hamur mayalandıktan sonra ikiye bölün ve her bir parçayı oklavayla ince bir şeklide açın.Açtığınız hamurun her yerine bir fırça yardımıyla erimiş tereyağı sürün. Bir kabın içinde peynirleri ve kıyılmış maydanozu karıştırın. Bu içten hamurun bir tarafına enine koyun ve daha sonra hamuru rulo şeklinde sarın. Sardıktan sonra 10 cm. aralıklarla bıçakla kesin. Değişik şekiller verebilirsiniz sizde..Hamurun diğer yarıısını da aynı şekilde yapın ve kestiğiniz hamurları yağlanmış tepsiye dizin. Yarım saat daha tepside mayalanmasını bekleyin. Fırını 160 dereceye ayarlayın ve önceden ısıtın. Yarım saat sonra şişen hamurların üzerine pekmez ve yumurta sarısı karışımdan sürün. Susam ve çörek otuyla süsleyip ısınmış fırına verin.
Peynirli Çörek |
Peynirli Çörek |
Altlı üstlü kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra servis tabağına alın ve afiyetle yiyin. Herkese selam ve sevgiler..
Peynirli Çörek |
Peynirli Çörek |
Peynirli Çörek |
Peynirli Çörek |
Peynirli Çörek |
Peynirli Çörek |
Peynirli Çörek |
Peynirli Çörek |
Sevgiyle Pişen Yemeklerden
Dilek'le Mutfakta
Pazar sabahını beklersek işimiz yaş, insanın hemen kalkıp yapası geliyor. Üstelik karın bu kadar tokken.
YanıtlaSilEline yüreğine sağlık abla.
Dimi ama..) şimdi benm de canım çekti tok olduğum halde..ama yok kiii..bitti...) teşşkrler.
SilEline sağlık Dilek hanımcım .Bencede bu lezzet için pazar sabahını beklememeli nefis olmuşlar sevgiyle kalın :)
YanıtlaSilTeşekkürler Sema hanım..yarın tekrar mı yapsak ne..)
Sil