Püre Yatağında Et Sote ( Macar Gulaş )
01-05-2014Püre Yatağında Et Sote ( Macar Gulaş ) |
Malzemeler:
500 gr. kuşbaşı dana eti
1 adet kuru soğan
2 adet domates
2 adet sivri biber
1 yemek kaşığı biber salçası
3- diş sarımsak
defne yaprağı
tuz, karabiber,kişniş
2 yemek kaşığı zeytinyağı
püre için:
6 adet patates
1 su bardağı süt
tuz, karabiber
2 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Bir tencereye küp doğranmış ve yıkanmış etleri koyun. Harlı ateşte zeytinyağında hafifçe kavurun. Sırasıyla doğranmış soğan, domates ve biberleri ekleyin, kavurmaya devam edin. Salçayı sulandırıp etlere ekleyin. İki su bardağı su ekleyip tuz, karabiber, kişniş dökün. Bir kaç tane defne yaprağı ilave edip tencerenin kapağını örtün ve önce harlı sonra kısık ateşte pişirmeye bırakın.
Püre için patatesleri yıkayıp haşlayın. Çatalla iyice ezin. Tavaya tereyağı koyun ve eritin. Ezilmiş patatesleri ilave edip hafif kavurun. Daha sonra bir su bardağı sütü ekleyin ve hızlıca karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyip 5 dakika daha kavurup ocağın altını kapatın.
Servis için bir tabağa önce püre koyun. Pürenin üzerine pişirdiğiniz et soteden bir kepçe koyun ve ikram edin. Herkese Afiyet Olsun..
Püre Yatağında Et Sote ( Macar Gulaş ) |
Püre Yatağında Et Sote ( Macar Gulaş ) |
Püre Yatağında Et Sote ( Macar Gulaş ) |
Püre Yatağında Et Sote ( Macar Gulaş ) |
Dilek'le Mutfakta
0 yorum: