Sakızlı Muhallebi
03-05-2014Sakızlı Muhallebi |
Malzemeler:
1 litre süt
5 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
1 su bardağı toz şeker
1 paket damla sakızı
Üzerini süslemek için:
1 paket kakao sosu
hindistan cevizi
toz yeşil fıstık
Yapılışı:
Tencereye tereyağını koyun ve eritin. Unu ilave edip kısık ateşte 5-6 dk kavurun. Önceden süte şekeri koyup şekerin sütle erimesini sağlayın. Kavrulan una yavaş yavaş soğuk sütü ilave edin ve sürekli karıştırın. Kaynamaya başlayınca muhallebi kıvamına gelen sütün içine dövülmüş damla sakızını ekleyin ve karıştırın. Bir taşım daha kaynatıp ocağın altını kapatın. Sıcakken kaselere paylaştırın. Üzerine hazır kakao sosu ya da eritilmiş çikolata dökün, hindistan cevizi ve toz yeşil fıstıkla süsleyin. Ilınınca buzdolabına koyup bekletin. Kesinlikle soğuk iken yemelisiniz.. Dilerseniz dondurmayla da servis yapabilirsiniz.
Herkese Afiyet Olsun..Sevgiyle kalın.
Sakızlı Muhallebi |
Sakızlı Muhallebi |
Sakızlı Muhallebi |
Dilek'le Mutfakta
IMMM OLSA DA YESEM DİLEK HANIM OLDU MU ŞİMDİ ,HARİKA GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK
YanıtlaSilAyyyy Emel hanım..üzüldüm şimdi..(
YanıtlaSil