Sakızlı Muhallebi

12:49 Dilek Toksoy 2 Comments

03-05-2014

Sakızlı Muhallebi
Akşam dinlenirken keyifle soğuk soğuk yenilen sakızlı muhallebi tarifim..Sakızın kokusu muhallebiye ayrı bir tat veriyor, denemenizi tavsiye ederim.. 


Malzemeler:

1 litre süt

5 yemek kaşığı un

3 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin

1 su bardağı toz şeker

1 paket damla sakızı

Üzerini süslemek için:

1 paket kakao sosu

hindistan cevizi

toz yeşil fıstık

Yapılışı:

Tencereye tereyağını koyun ve eritin. Unu ilave edip kısık ateşte 5-6 dk kavurun. Önceden süte şekeri koyup şekerin sütle erimesini sağlayın. Kavrulan una yavaş yavaş soğuk sütü ilave edin ve sürekli karıştırın. Kaynamaya başlayınca muhallebi kıvamına gelen sütün içine dövülmüş damla sakızını ekleyin ve karıştırın. Bir taşım daha kaynatıp ocağın altını kapatın. Sıcakken kaselere paylaştırın. Üzerine hazır kakao sosu ya da eritilmiş çikolata dökün, hindistan cevizi ve toz yeşil fıstıkla süsleyin. Ilınınca buzdolabına koyup bekletin. Kesinlikle soğuk iken yemelisiniz.. Dilerseniz dondurmayla da servis yapabilirsiniz.

Herkese Afiyet Olsun..Sevgiyle kalın.

Sakızlı Muhallebi

Sakızlı Muhallebi

Sakızlı Muhallebi
                              Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                           Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

2 yorum:

  1. IMMM OLSA DA YESEM DİLEK HANIM OLDU MU ŞİMDİ ,HARİKA GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  2. Ayyyy Emel hanım..üzüldüm şimdi..(

    YanıtlaSil