Akdeniz Pilavı
03-05-2014Akdeniz Pilavı |
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı kaynar su
tuz
İç malzemeleri:
1 adet havuç
1 çay bardağı haşlanmış mısır
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı biber
yarım çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
Pirinci ayıklayın ve kaynar tuzlu suda 15.dk. bekletin. Sonra bol suda pirinç süzgecinde yıkayın, süzün.
Tencereye yağı koyun, rendelenmiş soğanı ekleyip hafif kavurun. Minik doğradığınız kırmızı biberleri ve havuçları ekleyip biraz daha kavurun. Yıkanmış pirinci ilave edin, bir kaç dakika karıştırın. Peşinden haşlanmış mısır ve bezelyeleri ekleyin. 3 su bardağı kaynamış su ve yeterince tuz ekleyip pilavı karıştırın. Tıkırdamaya başlayınca ocağın altını kısın. Pilavın dibi tutmaya başlayınca ocağın altını kapatın. Tahta kaşıkla şöyle bir karıştırıp havalandırın ve tencerenin kapağını örtüp pilavı demlenmeye bırakın.
Demlenen pilavı servis tabağına alın ve domates biberle servis yapın. Var sa bir adet fırınlanmış tavuk buduyla eşilik etsin. Herkese afiyet olsun.
Akdeniz Pilavı |
Akdeniz Pilavı |
Akdeniz Pilavı |
Akdeniz Pilavı |
Akdeniz Pilavı |
Akdeniz Pilavı |
Akdeniz Pilavı |
Dilek'le Mutfakta
bende pilavı böyle çeşnili seviyorum ama evdekiler klasik pilavdan yana.Halbuki görüntüye bakar mısın şahane , ellerine sağlık.
YanıtlaSilMehtapcım evdekilere söyle biraz değişiklik yapsınlar midelerine..) şahane bir pilav bu..bir de sarı kız pilavı var o da çok lezzetli...teşşkrler..sevgiler
SilGünaydın Dilek abla. Pilav zaten harika görünüyor. Ama ne yalan söyleyeyim yanındaki et dikkatimi daha çok çekti. Onun tarifini de versen fena olmaz bence. Afiyet olsun.
YanıtlaSilİyi akşamlar ablam..Hakkıcım..yorumun için teşşkrler..yanındaki bildiğin tavuk kalçası..çok mu dikkat çekici..)..kalçalı budu baharatlayıp salçalı su koydum tepside fırına verdim, üzerini kapakla örttüm lokum gibi oldular..bu kadarcık..sevgiler
Sil