Yalancı Suşi
06-05-2014Yalancı Suşi |
Biz Türkler suşiye rakip bir çok alternatif yaratmakta gayet başarılıyız. Bir arkadaşımın tarifiyle pazı yapraklarından yapılan bu tarif yalancı suşi olmakla beraber aslını aratmayan ve hatta aslından daha lezzetli bir tarif bence..Deneyin, görün..Biz yine denedik, yedik ve on numara verdik. tabi ki mutluyuz..)
Canım arkadaşım Fatoş Andaç'ın tarifiyle Yalancı Suşi..
Malzemeler:
10-15 adet pazı yaprağı
İç malzemesi için:
5-6 patates
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
tuz, karabiber
Sosu için:
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3-4 diş taze sarımsak
1 adet limon suyu
Yapılışı:
Pazı yapraklarını yıkayın ve kaynar tuzlu suya batırıp çıkarın. Kaynar suda fazla tutmayın ki kolay sarılsın.
Diğer taraftan patatesleri yıkayıp ortadan ikiye bölün ve yumuşayana dek haşlayın. Haşlandıktan sonra kabuklarını soyun ve patatesleri bir çatalla iyice ezin. Tencereye ezilmiş patatesleri ve yağı koyup karıştırın. Tuz ve karabiberi ekleyin, peşinden kaşar peyniri rendesini de ekleyip ocakta bir kaç dakika kavurun. Patates püresine genelde süt koyarım ben fakat bu tarife koymadım.
Şimdi pazı yaprağını tezgaha serin ve kalın damarlarını çıkarın. Patates püresinden bir kaşık alın ve pazının üzerine koyun.
Yalancı Suşi |
Yalancı Suşi |
Uzunlamasına yayın ve pazıyı rulo şeklinde sıkıca sarın. Sardığınız ruloları aralıklarla kesip servis tabağına dizin. Hepsini bu şekilde hazırladıktan sonra sosunu yapmaya başlayın. Zeytinyağı, ezilmiş sarımsak, biraz tuz ve limon suyunu karıştırıp suşilerin üzerine gezdirin. Tabağın kenarlarına domates salatalık dilimleri koyun ve bu güzel leziz tabağı sofraya koyup afiyetle yiyin. Herkese afiyet olsun. Tarif için Fatoş'a Çok teşekkürler..
Hee bu arada taze sarımsaklar çıktı..bol bol tüketelim arkadaşlar..Sevgilerle..
Yalancı Suşi |
Yalancı Suşi |
Yalancı Suşi |
Yalancı Suşi |
Yalancı Suşi |
Yalancı Suşi |
Yalancı Suşi |
Yalancı Suşi |
Yalancı Suşi |
Yalancı Suşi |
Yalancı Suşi |
Dilek'le Mutfakta
Tadını siz daha iyi bilirsiniz ama görüntü muhteşem. Elinize sağlık Dilek abla.
YanıtlaSilsalata tadında bir meze diyebiliriz..bence tadı mükemmel..lup lup yenen bir şey..) teşşkr ederim.
SilDeğişik bir pazı tarifi bulduğum için pek bir sevindim doğrusu.Elinize sağlık.
YanıtlaSilgerçekten değişik oluyor ve çok leziz..pazı salatasını da deneyin..harika oluyor Gülter hanım..teşşkr ederim..
Silellerine saglik, kesinlikle cig baliktan daha güzeldir, bende haslanmis patates ve közlenmis biberle yapiyorum, afiyet olsun
YanıtlaSilSieda hanım kırmızı biberle daha da güzel olur bence de..bir de onu denemek lazım..yorum için çok teşşkrler..sevgiyle kalın..
SilValla güzel:) Ellerine sağlık,patates,kaşar ve sarımsak :)))) Lezzeti yerindedir.
YanıtlaSilAynen canım..mühim olan tariflerin şifa vermesi..lezzet şart değil aslında..ama cidden güzel bir tarif ve sağlıklı..öptüm seni Nilgünüm..)
Sil