Tavuklu Enginar Sote

18:47 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

10-05-2014

Tavuklu Enginar Sote
Enginar mevsimi geldi geçiyor..Bu yıl çok yaptığım söylenemez..Ama nihayet büyük kızıma sevdirdim. Geçenlerde kendisi yapmış, eşiyle beraber yemişler, ohh afiyet olsun. Kuzu etiyle yemeğini yapmış, çok da güzel olmuş. Ben bugün evde ne var sa onlarla kendimce yapayım dedim. Zira enginarları alalı 5 gün oldu, çürüyüp gideceklerdi bugünde yapmasaydım. Yemeğim çok güzel oldu, tadı yerindeydi. Denemek isterseniz tarifime bir göz atın arkadaşlar. 


Malzemeler:

4 adet enginar

1 adet limon

200 gr. kuşbaşı kesilmiş tavuk eti

5-6 adet taze yeşil soğan

1 adet domates

1 adet yeşil biber

1 adet kırmızı biber

3-4 diş taze sarımsak

1 yemek kaşığı mısır unu

2 yemek kaşığı zeytinyağı

kırmızı toz biber, karabiber

tuz, kekik, nane

Yapılışı:

İlk önce enginarları hazırlayın. Enginarların saplarını kesip dış yapraklarını koparın. İç kısmında bulunan tüylü kısmını kaşıkla düzgünce çıkarın ve hemen limonlayın. Enginarların hepsini bu şekilde ayıklayıp limonlu suya bırakın. 

Diğer yandan tavuk etlerini yıkayın ve tencereye yağı koyup iyice kızdırın. Etleri içine atıp sotelemeye başlayın. Etlerin rengi değişmeye başlayınca sırasıyla yıkayıp kestiğiniz soğanları, domates ve biberleri ekleyin. Enginarları limonlu sudan alın ve küp küp doğrayın, sotenin içine ilave edip karıştırın. Taze sarımsakları soyun ve ufak doğrayın, yemeğe atın. Bir yemek kaşığı mısır ununu soteye serpiştirin ve bir su bardağı su ekleyerek hızlıca karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp sebzeler yumuşayana dek pişirin. Yaklaşık 10 dk sonra sebzeler yumuşayınca tuz ve baharatları ekleyip bir taşım daha kaynatın. Sebzeler biraz diri kaldığı zaman daha güzel oluyor. Yemek piştikten sonra servis tabağına alın ve sıcakken afiyetle yiyin. 

Herkese Afiyet Olsun..

Tavuklu Enginar Sote

Tavuklu Enginar Sote

Tavuklu Enginar Sote

Tavuklu Enginar Sote

Tavuklu Enginar Sote

Tavuklu Enginar Sote

Tavuklu Enginar Sote

Tavuklu Enginar Sote

Tavuklu Enginar Sote

                                Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

2 yorum:

  1. eline sağlık, çok güzel görüntüsü..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Mehtapcım..sevgilerimi yolladım kocaman...muckk

      Sil