Tavuklu Enginar Sote
Tavuklu Enginar Sote |
Malzemeler:
4 adet enginar
1 adet limon
200 gr. kuşbaşı kesilmiş tavuk eti
5-6 adet taze yeşil soğan
1 adet domates
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
3-4 diş taze sarımsak
1 yemek kaşığı mısır unu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
kırmızı toz biber, karabiber
tuz, kekik, nane
Yapılışı:
İlk önce enginarları hazırlayın. Enginarların saplarını kesip dış yapraklarını koparın. İç kısmında bulunan tüylü kısmını kaşıkla düzgünce çıkarın ve hemen limonlayın. Enginarların hepsini bu şekilde ayıklayıp limonlu suya bırakın.
Diğer yandan tavuk etlerini yıkayın ve tencereye yağı koyup iyice kızdırın. Etleri içine atıp sotelemeye başlayın. Etlerin rengi değişmeye başlayınca sırasıyla yıkayıp kestiğiniz soğanları, domates ve biberleri ekleyin. Enginarları limonlu sudan alın ve küp küp doğrayın, sotenin içine ilave edip karıştırın. Taze sarımsakları soyun ve ufak doğrayın, yemeğe atın. Bir yemek kaşığı mısır ununu soteye serpiştirin ve bir su bardağı su ekleyerek hızlıca karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp sebzeler yumuşayana dek pişirin. Yaklaşık 10 dk sonra sebzeler yumuşayınca tuz ve baharatları ekleyip bir taşım daha kaynatın. Sebzeler biraz diri kaldığı zaman daha güzel oluyor. Yemek piştikten sonra servis tabağına alın ve sıcakken afiyetle yiyin.
Herkese Afiyet Olsun..
Tavuklu Enginar Sote |
Tavuklu Enginar Sote |
Tavuklu Enginar Sote |
Tavuklu Enginar Sote |
Tavuklu Enginar Sote |
Tavuklu Enginar Sote |
Tavuklu Enginar Sote |
Tavuklu Enginar Sote |
Tavuklu Enginar Sote |
Sevgiyle Pişen Yemeklerden
Dilek'le Mutfakta
eline sağlık, çok güzel görüntüsü..
YanıtlaSilSağol Mehtapcım..sevgilerimi yolladım kocaman...muckk
Sil