Akdeniz Pilavı

23:52 Dilek'le Mutfakta 4 Comments

03-05-2014

Akdeniz Pilavı
Yıllardır yaptığım pilavın adı Akdeniz pilavıymış..)..En sevdiğim tarif bu..mısırlı, bezelyeli, havuçlu..


Malzemeler:

2 su bardağı pirinç

3 su bardağı kaynar su

tuz

İç malzemeleri:

1 adet havuç

1 çay bardağı haşlanmış mısır

1 çay bardağı haşlanmış bezelye

1 adet kuru soğan

1 adet kırmızı biber

yarım çay bardağı zeytinyağı

Yapılışı:

Pirinci ayıklayın ve kaynar tuzlu suda 15.dk. bekletin. Sonra bol suda pirinç süzgecinde yıkayın, süzün. 

Tencereye yağı koyun, rendelenmiş soğanı ekleyip hafif kavurun. Minik doğradığınız kırmızı biberleri ve havuçları ekleyip biraz daha kavurun. Yıkanmış pirinci ilave edin, bir kaç dakika karıştırın. Peşinden haşlanmış mısır ve bezelyeleri ekleyin. 3 su bardağı kaynamış su ve yeterince tuz ekleyip pilavı karıştırın. Tıkırdamaya başlayınca ocağın altını kısın. Pilavın dibi tutmaya başlayınca ocağın altını kapatın. Tahta kaşıkla şöyle bir karıştırıp havalandırın ve tencerenin kapağını örtüp pilavı demlenmeye bırakın. 

Demlenen pilavı servis tabağına alın ve domates biberle servis yapın. Var sa bir adet fırınlanmış tavuk buduyla eşilik etsin. Herkese afiyet olsun.

Akdeniz Pilavı


Akdeniz Pilavı

Akdeniz Pilavı



Akdeniz Pilavı

Akdeniz Pilavı


Akdeniz Pilavı

Akdeniz Pilavı

                          Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

4 yorum:

  1. bende pilavı böyle çeşnili seviyorum ama evdekiler klasik pilavdan yana.Halbuki görüntüye bakar mısın şahane , ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehtapcım evdekilere söyle biraz değişiklik yapsınlar midelerine..) şahane bir pilav bu..bir de sarı kız pilavı var o da çok lezzetli...teşşkrler..sevgiler

      Sil
  2. Günaydın Dilek abla. Pilav zaten harika görünüyor. Ama ne yalan söyleyeyim yanındaki et dikkatimi daha çok çekti. Onun tarifini de versen fena olmaz bence. Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi akşamlar ablam..Hakkıcım..yorumun için teşşkrler..yanındaki bildiğin tavuk kalçası..çok mu dikkat çekici..)..kalçalı budu baharatlayıp salçalı su koydum tepside fırına verdim, üzerini kapakla örttüm lokum gibi oldular..bu kadarcık..sevgiler

      Sil