Sebzeli Erişte Pilavı

11:41 Dilek Toksoy 2 Comments

01-05-2014

Sebzeli Erişte Pilavı
Erişteyle çok lezzetli sebzeli bir pilav yaptım. Tarifimi sizlerle paylaşmaya değer gördüm arkadaşlar. Erişteyi köylülerden alırsanız daha lezzetli oluyor. Ya da kendiniz yapabilirsiniz. Benim erişteler buranın bir köyünden gelmişti. Sonunu bu güzel pilav için tükettim. Herkese afiyet olsun..


4 kişilik

Malzemeler:

4 kase köy eriştesi

1 adet soğan

2 adet domates

2 adet kırmızı taze biber

2 adet yeşil biber

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı zeytinyağı

tuz

Yapılışı:

Tüm sebzeleri yıkayıp incecik doğradıktan sonra bir tavada az suyla yumuşayana kadar soteleyin. 
Pilav tenceresine yağları koyun ve ocağın altını yakın. Yağ kızınca erişteleri dökün ve kavurmaya başlayın. Hafif kızarmaya başlayınca sotelediğiniz sebzeleri tencereye koyun ve iyice harmanlayın. Tuz ilave ettikten sonra 5 kase kaynar su ekleyip karıştırın ve ocağın altını en kısığa getirip suyu çekene dek pişirin. Hafif dibine yapışmaya başlayınca ocağın altını kapatın ve bir kaç yerinden pilavı kepçeyle karıştırın. Buna havalandırma diyoruz biz..Annemde öğrendiğim bir işlem..)

10 dk. demlendikten sonra pilav servise hazır. Servis tabağına alın ve afiyetle yiyin. Herkese sevgiler..

Sebzeli Erişte Pilavı

Sebzeli Erişte Pilavı

Sebzeli Erişte Pilavı
                                    Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                           Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

2 yorum:

  1. ııımmmm bayılırım erişteye, sebzeli daha da güzel ellerinize sağlık nefis

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşkrler Emel hanım..olsa da yeseniz...) sevgiler..

      Sil