Sebzeli Erişte Pilavı
01-05-2014Sebzeli Erişte Pilavı |
4 kişilik
Malzemeler:
4 kase köy eriştesi
1 adet soğan
2 adet domates
2 adet kırmızı taze biber
2 adet yeşil biber
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
Yapılışı:
Tüm sebzeleri yıkayıp incecik doğradıktan sonra bir tavada az suyla yumuşayana kadar soteleyin.
Pilav tenceresine yağları koyun ve ocağın altını yakın. Yağ kızınca erişteleri dökün ve kavurmaya başlayın. Hafif kızarmaya başlayınca sotelediğiniz sebzeleri tencereye koyun ve iyice harmanlayın. Tuz ilave ettikten sonra 5 kase kaynar su ekleyip karıştırın ve ocağın altını en kısığa getirip suyu çekene dek pişirin. Hafif dibine yapışmaya başlayınca ocağın altını kapatın ve bir kaç yerinden pilavı kepçeyle karıştırın. Buna havalandırma diyoruz biz..Annemde öğrendiğim bir işlem..)
10 dk. demlendikten sonra pilav servise hazır. Servis tabağına alın ve afiyetle yiyin. Herkese sevgiler..
Sebzeli Erişte Pilavı |
Sebzeli Erişte Pilavı |
Sebzeli Erişte Pilavı |
Dilek'le Mutfakta
ııımmmm bayılırım erişteye, sebzeli daha da güzel ellerinize sağlık nefis
YanıtlaSilteşkrler Emel hanım..olsa da yeseniz...) sevgiler..
Sil