Tas Kebabı
29-05-2014Tas Kebabı |
Malzemeler:
500 gr. dana kuşbaşı
1 adet kuru soğan
4-5 diş sarımsak
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
4 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz, karabiber, kekik, pul biber, kişniş
Yapılışı:
Kuşbaşı doğranmış etleri yıkadıktan sonra güveç bir tencerede yüksek ateşte sıvı yağla hafifçe kavurun. Daha sonra doğradığınız sebzeleri sırasıyla ilave edin. Önce soğan, sarımsak, sonra biberler ve en son domatesleri ekleyip karıştırın. Salçayı ilave edin ve 5 dakika kavurun. (Bu aşamada yemeği tencerenin ortasına toplayıp üzerine tas örterlermiş ve sonra suyunu koyarlarmış.Ben böyle yapmayı tercih etmiyorum..)Ardından yemeğe üzerini çok az geçecek kadar kaynar su ekleyip kısık ateşte pişirmeye bırakın. Etler lokum gibi olana kadar pişirin. Pişmesine yakın tuz ve baharatları ilave edin. Yemeğiniz piştikten sonra pilav ve patates kızartmasıyla servis yapın. Tabi ki yoğurt ya da ayran mutlaka olsun sofrada.. Herkese afiyet olsun, yarasın.
Tas Kebabı |
Tas Kebabı |
Tas Kebabı |
Tas Kebabı |
Tas Kebabı |
Dilek'le Mutfakta
Güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilçok teşşkrler...sevgilerrr
Sil