Etli Bezelye Yemeği
30-05-2014Etli Bezelye Yemeği |
Malzemeler:
300 gr. dana kuşbaşı
1 kilo bezelye
1 adet soğan
1 adet domates
1 adet patates
1 adet havuç
2 adet yeşil biber
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:
Etleri yıkayın ve 5 su bardağı suyla düdüklü tencerede yumuşayana dek pişirin. Soğanı yemeklik doğrayın, tencereye koyup sıvı yağda hafif kavurun. Salçayı ilave edin ve biraz daha kavurun. Sebzeleri soyup yıkadıktan sonra küp küp doğrayın. Sarımsakla beraber soğanlara ekleyin, karıştırın. Daha sonra yıkanmış bezelyeleri ekleyin ve önceden pişirmiş olduğunuz etleri suyuyla beraber tencereye dökün. Güveç tencerede pişirirseniz daha lezzetli olur. Tuz da ekledikten sonra orta ateşte sebzeler yumuşayana dek pişirin. Fazla pişirmeden, sebzeler diriliğini kaybetmeden ocaktan alın ve sıcakken afiyetle yiyin. Herkese afiyet olsun.
Etli Bezelye Yemeği |
Etli Bezelye Yemeği |
Sevgiyle Pişen Yemeklerden
Dilek'le Mutfakta
0 yorum: