Etli Bezelye Yemeği

10:56 Dilek Toksoy 0 Comments

30-05-2014

Etli Bezelye Yemeği
Klasik ev yemeklerinden etli bezelye tarifiyle bloğumdayım. Hemen hemen her evde pişen bezelye yemeği bana göre Türk damak tadına çok yakışan lezzetiyle ön sıralardadır. Yazdan hatta şimdiden bezelyeleri alıp buzluğa koyma vakti geldi. Ben taze taze pişirdim, harika oldu. Bilmeyenler için tarifim aşağıda..


Malzemeler:

300 gr. dana kuşbaşı

1 kilo bezelye

1 adet soğan

1 adet domates

1 adet patates

1 adet havuç

2 adet yeşil biber

2-3 diş sarımsak

1 yemek kaşığı biber salçası

tuz

2 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı:

Etleri yıkayın ve 5 su bardağı suyla düdüklü tencerede yumuşayana dek pişirin. Soğanı yemeklik doğrayın, tencereye koyup sıvı yağda hafif kavurun. Salçayı ilave edin ve biraz daha kavurun. Sebzeleri soyup yıkadıktan sonra küp küp doğrayın. Sarımsakla beraber soğanlara ekleyin, karıştırın. Daha sonra yıkanmış bezelyeleri ekleyin ve önceden pişirmiş olduğunuz etleri suyuyla beraber tencereye dökün. Güveç tencerede pişirirseniz daha lezzetli olur. Tuz da ekledikten sonra orta ateşte sebzeler yumuşayana dek pişirin. Fazla pişirmeden, sebzeler diriliğini kaybetmeden ocaktan alın ve sıcakken afiyetle yiyin. Herkese afiyet olsun. 

Etli Bezelye Yemeği

Etli Bezelye Yemeği

                              Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                        Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

0 yorum: