Fırında Mantarlı Hindi Sote

23:28 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

30-05-2014

Fırında Mantarlı Hindi Sote
Hindi etiyle yapılan bu enfes yemeği çok sevgili arkadaşım Fatoş dün akşam benim için yaptı. Yemeğin lezzeti, görünümü çok güzeldi ve ben de bu güzel tarifi sizlerle paylaşmak istiyorum. 


Malzemeler:

yarım kilo hindi but

250 gr. mantar

2 adet kırmızı biber

2 adet patates

2-3 diş sarımsak

1 su bardağı kaşar rendesi

Hindi baharatı ( genellikle paketin üstünde oluyor)

1 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı sıvı yağ

tuz

Yapılışı:

Mantarları karartmadan pişirmek için çok az bir süre limonlu ve unlu suda bekletin. Temizlerken de suya koymayın, hemen suyu çeker ve yumuşar. Tavaya sıvı yağı koyun ve çok kızgın ateşte mantarları soteleyin. Bir kaç damla limon sıkın sotelerken. Daha sonra jülyen doğradığınız kırmızı biberleri ekleyip sotelemeye devam edin. Hindi etlerini iri kuşbaşı doğrayıp yıkayın ve tavaya ekleyip biraz daha soteleyin. Baharatları ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. Bir su bardağı kaynar su ekleyip bir taşım kaynatın. 

Küçük güveç kaplarına yemeği paylaştırın. Bir yemek kaşığı tereyağını da küüçük parçalaara bölün, güveçlere paylaştırın. Üzerine baharatlanmış elma dilimi şeklinde kesilmiş patateslerden koyun. Patateslerin üzerine bol kaşar rendesi serpin, alüminyum folyo ile güveçlerin üzerini örtün ve 200 derece fırında yarım saat pişirin. Sonra folyoları çıkartıp üzerleri nar gibi kızarana kadar tekrar fırında pişirin. Kızardıktn sonra fırından alın ve sıcak iken afiyetle yiyin. 

Fatoşcum yanında yaprak sarması ve fesleğen soslu makarna ve bir de yoğurtlu semizotu salatasıyla harika bir akşam yemeğine sahiplik yaptı. Ellerine sağlık güzel yürekli arkadaşım..

Fırında Mantarlı Hindi Sote
Fırında Mantarlı Hindi Sote

Fırında Mantarlı Hindi Sote

Fırında Mantarlı Hindi Sote
Fırında Mantarlı Hindi Sote
                                    Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                          Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

0 yorum: