El Açması Patatesli Tavuklu Börek

19:16 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

02-06-2014


El Açması Patatesli Tavuklu Börek
İstek üzerine yaptığım börek her zamanki gibi hemen tüketildi kızlar tarafından. Yapımı çok kolay olan bu börek hazır yufka böreklerinden daha lezzetli inanın. Deneyip tatmanızı dilerim. 


Malzemeler:

5-6 su bardağı un

tuz, yeterince su

İç malzemesi:

2 adet patates

200 gr. kuşbaşı tavuk

1 adet soğan

tuz, karabiber, pul biber

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Hamuru yağlamak için sıvı yağ

Yapılışı:

Unu derin bir yoğurma kabına eleyin. Tuz koyup azar azar suyla orta sert bir hamur yoğurun ve üstünü bir nemli bezle örtüp yarım saat dinlendirin.

İçi için kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini yıkayın ve tavada jülyen doğranmış soğan, zeytinyağıyla soteleyin. Patatesleri soyup yıkayın ve küçük küpler şeklinde kesip tavaya ekleyin ve karıştırın. 4-5 dakika soteleyip ocağın altını kapatın. tuzunu ve baharatları ekleyip ılındırın. 

Dinlenen hamuru ikiye bölün. Böldüğünüz parçaları ceviz büyüklüğünde koparıp beze yapın. Her bir bezeyi yemek tabağı büyüklüğünde açın ve aralarına sıvı yağ sürüp üst üste koyun. Diğer parçayı da aynı şekilde açıp yağlayın ve üst üste koyun. Elde ettiğiniz iki adet katlı hamurları tepsinin biri altına biri üstüne gelecek şekilde tepsi büyüklüğünde merdaneyle açın. Arasına patatesli, tavuklu harçtan koyup her yerine yayın. Üstüne açtığınız diğer hamuru yayın. Kenarlarını da bastırın ve daha sonra üzerini hafifçe yağlayın. Bir bıçakla böreğin üzerinde delikler açın ki iç malzemesi iyi pişsin. Önceden ısınmış 200 derece fırında yaklaşık 45-50 dk. altı üstü kızarana kadar pişirin. Pişmesine yakın fırının ayarını düşürün. Piştikten sonra fırından alın ve üzerine su serpip kuru bir bezle örtüp demlendirin. Böreği dilimleyip servis tabağına koyun, afiyetle yiyin. Yanında ayran içmeyi unutmayın..Herkese afiyetler olsun..

El Açması Patatesli Tavuklu Börek

El Açması Patatesli Tavuklu Börek

El Açması Patatesli Tavuklu Börek

El Açması Patatesli Tavuklu Börek

El Açması Patatesli Tavuklu Börek

                                     Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                   Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

2 yorum:

  1. Tabi yok el açması börek gibisi Dilek'ciğim, olsada yesem dedim görünce, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dostlarım gelince ilk yaptığım şey bu börek..keşke seni de ağırlamak isterdim..Sevdacım..teşşkr ederim, selam ve sevgiler

      Sil