Tiramisu
02-06-2014Tiramisu |
Malzemeler:
1 adet kakaolu hazır pasta tabanı
2 yemek kaşığı neskafe
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı kaynar su
Kreması için:
1 litre süt
5 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
1 paket labne peyniri
üzerine serpmek için kakao
Yapılışı:
Neskafeyi toz şeker ve sıcak suyla eritin. Hazır pasta kalıbını dikkatlice ortadan ikiye kesin. Islattığınız kahveeyle pastanın her iki tabanını ıslatıp bir kenarda bekletin.
Kremasını yapmaya başlayın ve derin bir tencereye labne peyniri hariç hepsini koyun ve iyice çırpın. Daha sonra ocağın altını yakın ve pişirin. Piştikten sonra labne peynirini ekleyin ve tel çırpıcıyla iyice çırpın.
Büyük servis tabağına kekin yarısını koyun. Ortasına ılıttığınız kremanın yarısını sürün. Üstüne kekin diğer yarısını koyun ve kalan kremayı da üzerine yayın. Kremanın üzerine ince tel bir süzgeçle kakao serpip buzdolabında iyice soğuttuktan sonra çıkarıp servis tabağına alın ve afiyetle yiyin. Herkese afiyet olsun arkadaşlar.
Tiramisu |
Tiramisu |
Tiramisu |
Tiramisu |
Tiramisu |
Tiramisu |
Tiramisu |
Tiramisu |
Tiramisu |
Tiramisu |
Tiramisu |
Tiramisu |
Tiramisu |
Tiramisu |
Tiramisu |
Dilek'le Mutfakta
Elinize saglik tiramisu harika görünüyor, sevgiler:)
YanıtlaSilAhhh evet Tiramisu..iiii yazmayı umutmuşumm..klavyem mi berbat yok sa ben mii..)) çok teşkrler Çağnur hanım..sevgiler
SilDoğum gününüz kutlu olsun. Pastanız da harika görünüyor... Ellerinize sağlık..:)
YanıtlaSil