Kayısı Kompostosu
05-06-2014Kayısı Kompostosu |
Yapımı çok basit ve sağlığımız açısından oldukça yararlı kompostoları sofralarımızdan eksik etmeyelim.
Malzemeler:
yarım kilo kayısı
1 su bardağı toz şeker
1 çubuk tarçın
2-3 adet karanfil
yarım limon suyu
3 lt. su
Yapılışı:
Kayısıları yıkayın ve içlerindeki çekirdekleri çıkarıp bir kenara koyun. Kurutup içlerini yiyebilirsiniz, o da çok faydalı..Tencereye kayısıları, tarçını, karanfilleri ve yeterince suyu koyu kayısılar yumuşayıncaya kadar kaynatın. Pişmesine yakın toz şeker ve limon suyu ekleyip 4-5 dk daha kaynatın ve ocağın altını kapatıp kompostoyu soğumaya bırakın. Soğuyunca şişelere koyup buzdolabında muhafaza edin. Yaklaşık bir hafta içebilirsiniz. Herkese sağlıklı ve afiyetli günler diliyorum..
Hey Kızlar...Kola içmeyin sakın heee...)
Kayısı Kompostosu |
Sevgiyle Pişen Yemeklerden
Dilek'le Mutfakta
0 yorum: