Kayısı Kompostosu
05-06-2014| Kayısı Kompostosu |
Yapımı çok basit ve sağlığımız açısından oldukça yararlı kompostoları sofralarımızdan eksik etmeyelim.
Malzemeler:
yarım kilo kayısı
1 su bardağı toz şeker
1 çubuk tarçın
2-3 adet karanfil
yarım limon suyu
3 lt. su
Yapılışı:
Kayısıları yıkayın ve içlerindeki çekirdekleri çıkarıp bir kenara koyun. Kurutup içlerini yiyebilirsiniz, o da çok faydalı..Tencereye kayısıları, tarçını, karanfilleri ve yeterince suyu koyu kayısılar yumuşayıncaya kadar kaynatın. Pişmesine yakın toz şeker ve limon suyu ekleyip 4-5 dk daha kaynatın ve ocağın altını kapatıp kompostoyu soğumaya bırakın. Soğuyunca şişelere koyup buzdolabında muhafaza edin. Yaklaşık bir hafta içebilirsiniz. Herkese sağlıklı ve afiyetli günler diliyorum..
Hey Kızlar...Kola içmeyin sakın heee...)
| Kayısı Kompostosu |
Sevgiyle Pişen Yemeklerden
Dilek'le Mutfakta

0 yorum: