Kuzu Etli Sebzeli Mantar Sote
04-07-2014Kuzu Etli Sebzeli Mantar Sote |
Malzemeler:
1 paket kültür mantarı
250 gr. kuzu eti
1 adet patates
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
4-5 diş sarımsak
tuz, karabiber, pul biber, kekik
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Etleri yıkayıp düdüklü tencerede az suyla 25 dk. pişirin. Derince bir tavaya yağları koyup yemeklik doğradığınız soğanı güzelce kavurun. Salçayı da ekleyip bir kaç dakika kavurun. Patatesleri ve biberleri ayıklayıp yıkadıktan sonra jülyen doğrayın. Kavurduğunuz soğanlara ilave edin ve tahta kaşıkla karıştırın. Haşlanan etleri ve bol suda yıkayıp küçük doğradığınız mantarları tencereye ilave edin. En son kuşbaşı doğranmış domatesleri ekleyip tuz ve baharatları ilave edip alt üst edin, karıştırın. Mantarları suda bekletmiyorum ben, çünkü su çekiyorlar ve yemek de çok sulu oluyor o zaman. Tavanın kapağını kapatmadan önce yüksek ateşte pişirin daha sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin. Sebzeler yumuşayıp, mantarların suyu azalınca ocağın altını kapatın. Yemeği servis tabağına alıp servis yapın.
Herkese Afiyet Olsun..
Kuzu Etli Sebzeli Mantar Sote |
Kuzu Etli Sebzeli Mantar Sote |
Kuzu Etli Sebzeli Mantar Sote |
Kuzu Etli Sebzeli Mantar Sote |
Kuzu Etli Sebzeli Mantar Sote |
Kuzu Etli Sebzeli Mantar Sote |
Dilek'le Mutfakta
0 yorum: