İmam Bayıldı

00:39 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

05-07-2014

İmam Bayıldı
Nefis bir yaz yemeği..Tarifi babaanneden..Yemek yapmaya başladığımdan beri ilk öğrendiğim yemeklerden. Şöyle bol zeytinyağlı, bol sarımsaklı, soğanlı..soğuk soğuk yemesi pek güzel olur sıcak yaz günlerinde, yorgunluğunuzu alıp keyifle yiyebileceğiniz bir tarif. Kızartmadan tüm sebzeler çiğden üstüste konulur ve ağır ateşte salına salına pişer, piştikten sonra dolaba girer ve ertesi güne yenmeye hazır görücüye çıkar. Ramazan sofralarında da hafif bir yemek seçeneği olur bence..Bilmeyen var sa denesin mutlaka..


Malzemeler:

5 adet kemer patlıcan

2 adet irice kuru soğan

2 baş sarımsak..( bolca olmalı )

2 adet irice domates

2 adet kırmızı ve yeşil biber

3 çorba kaşığı zeytinyağı

tuz, karabiber

2 adet kesme şeker

üzerine maydanoz

Yapılışı:

Patlıcanları alacalı soyun, ince uzun şerit şeklinde kesin ve tuzlu suda yarım saat bekletin. Diğer taraftan soğanları yemeklik doğrayın ve bir kaba koyun. Domatesleri, biberleri de ince şeritler halinde dilimleyip soğanlara ekleyin. Sarımsakları ayıklayıp bütün halinde karışıma ekleyin. Tuz, karabiber ekleyip karıştırın.
Patlıcanları tuzlu sudan çıkarın ve hafifçe suyunu sıkıp geniş bir tencereye dizin. Çok az tuzlayın, karabiber serpin ve üzerine sebzeli karışımı yayın. Çok az, bir fincan kadar su ekleyin. En son zeytinyağı gezdirin ve kesme şekeri ekleyip ocakta sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra cam bir kaba aktarın. Üzerine maydanoz serpip ılındıktan sonra buzdolabında soğutun. Herkese afiyet olsun. 

İmam Bayıldı

İmam Bayıldı

İmam Bayıldı
İmam Bayıldı
                                Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                          Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

2 yorum:

  1. Ellerinize sağlık mis mis olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler İlknur Hanım..ban ban ye misali..mis mis..sevgilerimle..

      Sil