İmam Bayıldı
05-07-2014İmam Bayıldı |
Malzemeler:
5 adet kemer patlıcan
2 adet irice kuru soğan
2 baş sarımsak..( bolca olmalı )
2 adet irice domates
2 adet kırmızı ve yeşil biber
3 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz, karabiber
2 adet kesme şeker
üzerine maydanoz
Yapılışı:
Patlıcanları alacalı soyun, ince uzun şerit şeklinde kesin ve tuzlu suda yarım saat bekletin. Diğer taraftan soğanları yemeklik doğrayın ve bir kaba koyun. Domatesleri, biberleri de ince şeritler halinde dilimleyip soğanlara ekleyin. Sarımsakları ayıklayıp bütün halinde karışıma ekleyin. Tuz, karabiber ekleyip karıştırın.
Patlıcanları tuzlu sudan çıkarın ve hafifçe suyunu sıkıp geniş bir tencereye dizin. Çok az tuzlayın, karabiber serpin ve üzerine sebzeli karışımı yayın. Çok az, bir fincan kadar su ekleyin. En son zeytinyağı gezdirin ve kesme şekeri ekleyip ocakta sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra cam bir kaba aktarın. Üzerine maydanoz serpip ılındıktan sonra buzdolabında soğutun. Herkese afiyet olsun.
İmam Bayıldı |
İmam Bayıldı |
İmam Bayıldı |
İmam Bayıldı |
Dilek'le Mutfakta
Ellerinize sağlık mis mis olmuş
YanıtlaSilTeşekkürler İlknur Hanım..ban ban ye misali..mis mis..sevgilerimle..
Sil