Patlıcan Mantolama Kebap
23-07-2014Patlıcan Mantolama Kebap |
Malzemeler:
300 gr. az yağlı kıyma
1 adet soğan
3 yemek kaşığı galeta unu
1 adet yumurta
maydanoz
tuz, karabiber, kimyon, kişniş
4 adet kemer patlıcan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:
Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun ve sapıyla bırakın.
Patlıcan Mantolama Kebap |
Patlıcan Mantolama Kebap |
Diğer yandan köfteyi yapmaya başlayın. Tüm köfte malzemelerini güzelce yoğurun. Tezgahın üzerine streç film serin ve köfte harcının dörde bölün. Böldüğünüz köfte harcını streç filmin üzerine patlıcanı kaplayacak şekilde serin ve elinizle bastırın. Harcın üzerine patlıcanı koyup streç film yardımıyla patlıcanı köfteye sarın, elinizle bastırın. Diğer patlıcanları da aynı şekilde yapıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerlerine bir fırça yardımıyla sıvı yağ sürüp 200 derece fırına pişirmek üzere koyun.
Patlıcan Mantolama Kebap |
Patlıcan Mantolama Kebap |
Patlıcan Mantolama Kebap |
Patlıcan Mantolama Kebap |
Patlıcan Mantolama Kebap |
Patlıcan Mantolama Kebap |
Patlıcan Mantolama Kebap |
Tepsiye etli kırmızı veya yeşil biber de koyun, dilerseniz baharatlı patates dilimleri... Piştikten sonra servis tabağına alın ve domates, biberle servis yapın. Herkese afiyet olsun.
Patlıcan Mantolama Kebap |
Patlıcan Mantolama Kebap |
Dilek'le Mutfakta
0 yorum: