Güllaç Tatlısı
22-07-2014Güllaç Tatlısı |
Malzemeler:
6- 7 adet güllaç
1.5 kilo süt
1.5 su bardağı toz şeker
2 top vanilyalı dondurma
1 su bardağı az dövülmüş ceviz ya da fındık
üzeri için: muz, kiraz, üzüm, şeftali, kayısı
toz tarçın, yeşil toz fıstık
7-8 damla gül suyu
Yapılışı:
Sütü şekerle kaynatın, içine dondurmayı koyun karıştırın. Güllaçları cam bir tepsiye aralarına ceviz döküp kırarak dizin. Arada sütle ıslayıp kaşıkla bastırın. Daha sonra tüm sütü üzerine yavaşça dökün. Oldu bitti ve üzerini doğranmış meyvelerle süsleyin, tarçın ve fıstık serpin. İsteğe göre gül suyu serpin. Soğuması için buzdolabında bekletin, hatta bir gece bekleyince daha güzel oluyor. Servis tabağına alın ve afiyetle yiyin.
Güllaç Tatlısı |
Güllaç Tatlısı |
Güllaç Tatlısı |
Güllaç Tatlısı |
Güllaç Tatlısı |
Güllaç Tatlısı |
Güllaç Tatlısı |
Güllaç Tatlısı |
Güllaç Tatlısı |
Güllaç Tatlısı |
Güllaç Tatlısı |
Güllaç Tatlısı |
Güllaç Tatlısı |
Dilek'le Mutfakta
0 yorum: