Patatesli, Peynirli Hazır Yufkadan Gül Böreği

14:39 Dilek Toksoy 5 Comments

22-07-2014


Patatesli, Peynirli Hazır Yufkadan Gül Böreği
Kurtarıcı yemeklerden yufka ile yapılan gül böreğini yapmayan hanım yoktur. Önceki gün yapmıştım, fotoğraflar pek güzel olmuş paylaşmak istedim..


Malzemeler:

6 adet hazır yufka

sos için:

1 su bardağı süt

1 çay bardağı yoğurt

yarım çay bardağı zeytinyağı

2 adet yumurta

Patatesli İç:

4 adet haşlanmış patates

1 tatlı kaşığı tereyağı

tuz, karabiber, maydanoz

peynirli iç:

300 gr. lor ya da dilediğiniz peynir

maydanoz

Üzerine susam ve çörek otu

Yapılışı:

Yufkaları üst üste koyup dörde bölün. Her bir kesilen yufkanın geniş yerine hazırladığınız içlerden uzunlamasına koyup rulo sarın ve sonra bir ucundan yuvarlayıp gül şekli verin. Tüm içleri bu şekilde yapın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Hemen pişirmeyecek iseniz kapalı bir kaba aralarına yağlı kağıt serip buzluğa koyabilirsiniz. 

Sos için tüm malzemeleri bir kaba dökün ve iyice çırpın. Tepsideki böreklere kaşık yardımıyla döküp iyice emmesi için bir kaç saat bekletin. Üzerlerine susam ve çörek otu serpin.
Patatesli, Peynirli Hazır Yufkadan Gül Böreği


Patatesli, Peynirli Hazır Yufkadan Gül Böreği

Daha sonra fırını önceden ısıtın ve 180 derecede altı üstü iyice kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra yağlı kağıttan düzgünce çıkartıp servis tabağına alın. Afiyet olsun.

Patatesli, Peynirli Hazır Yufkadan Gül Böreği


Patatesli, Peynirli Hazır Yufkadan Gül Böreği

Patatesli, Peynirli Hazır Yufkadan Gül Böreği
Patatesli, Peynirli Hazır Yufkadan Gül Böreği


Patatesli, Peynirli Hazır Yufkadan Gül Böreği
                               Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                            Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

5 yorum:

  1. ben de çok yaparım bu böreği nefis olur elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. teşkr ederim canım, sevgilerimi yolladım..

    YanıtlaSil
  3. Yufkalar tek tek mi sarılıyor.ben orasını anlayamadım.şimdi yapacam ama kötü olur diye korkuyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahadır bey geç yanıt verdiğim için özür dilerim..siz çoktan yapıp yemişsinizdir. Evet bu tarifimde tek tek sarmıştım. Üst üste koyup kesemdeki amaç pratiklik.. selamlar

      Sil
  4. Yufkalar tek tek mi sarılıyor.ben orasını anlayamadım.şimdi yapacam ama kötü olur diye korkuyorum

    YanıtlaSil