Sütlü Kabak Çorbası

13:40 Dilek Toksoy 2 Comments

21-07-2014

Sütlü Kabak Çorbası
Ramazan sofralarınızda çok leziz ve hafif bir çorbaya ne dersiniz..Kabak çorbasıyla hafifleyin, bu güzel çorbayı mutlaka bir kere deneyin..Tarifin içinde mısır unu kullandım, farklı bir tat yakaladım, deneyip tatmanızı şiddetle öneriyorum. Sevgilerimle..


Malzemeler:

2 adet kabak

3-4 diş sarımsak

1 su bardağı süt

4 su bardağı et suyu

2 yemek kaşığı mısır unu

dereotu

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı zeytinyağı

tuz, karabiber

Yapılışı:

Kabakların kabuklarını kazıyıp yıkayın ve pişirme tenceresine rendeleyin. Bir bardak su ve soyulmuş sarımsakları ilave edip yumuşayıncaya dek pişirin. Daha sonra et suyunu ekleyin ve bir süre daha kaynatın. Mısır ununu bir bardak sütle sulandırıp çorbaya ilave edin ve karıştırarak kaynatın. Tuz ve yağı en son ekleyip el blenderıyla homojen hale gelinceye dek karıştırın. 5 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın. Çorbayı servis kasesine alın ve üzerine dereotu serpin. Sıcakken afiyetle yiyin. Herkese şifa olsun..

Sütlü Kabak Çorbası

Sütlü Kabak Çorbası

Sütlü Kabak Çorbası
                                   Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                   Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

2 yorum: