Vişne Reçeli
20-07-2014Vişne Reçeli |
Malzemeler:
1 kilo vişne
1 kilo toz şeker
yarım limon suyu
Yapılışı:
Vişnelerin saplarını koparın ve bol suda yıkayıp bir süzgece alın. Suları süzülünce çekirdeklerini kancalı iğne yardımıyla dikkatlice çıkartın. Pişirme tenceresine aktarın ve üzerine bir kilo toz şekeri döküp bir gün buzdolabında bekletin.
Vişne Reçeli |
Vişne Reçeli |
Vişne Reçeli |
Daha sonra pişirmeye koyun. Vişne reçelini orta ateşte kaynatıp sonra altını kısın ve kıvam alıncaya kadar pişirin. Kıvama gelince limon suyunu ekleyin ve bir kaç taşım daha kaynatın. Piştikten sonra cam kavanoza koyun ve ılındıktan sonra buzdolabında muhafaza edin. Malum..havalar çok sıcak, soğuk soğuk yemesi daha güzel..Herkese afiyet olsun..
Vişne Reçeli |
Vişne Reçeli |
Vişne Reçeli |
Vişne Reçeli |
Sevgiyle Pişen Yemeklerden
Dilek'le Mutfakta
0 yorum: