Vişne Reçeli

22:30 Dilek Toksoy 0 Comments

20-07-2014

Vişne Reçeli
Vişneler artık oldu ve reçel yapma zamanı geldi. Geçen yıl yapamamıştım, bu yıl yapmak nasip oldu çok şükür. Aslında bir yanım hüzünlü ve biz bu yiyecekleri yerken diğer yanda acı içinde olanlar, masum yere ölenler var. Pek de keyifli değilim, gerçekten üzülüyorum ve fazla izlememeye çalışıyorum. Elimden bir şey gelmiyorki..


Malzemeler:

1 kilo vişne

1 kilo toz şeker

yarım limon suyu

Yapılışı:

Vişnelerin saplarını koparın ve bol suda yıkayıp bir süzgece alın. Suları süzülünce çekirdeklerini kancalı iğne yardımıyla dikkatlice çıkartın. Pişirme tenceresine aktarın ve üzerine bir kilo toz şekeri döküp bir gün buzdolabında bekletin.
Vişne Reçeli

Vişne Reçeli


Vişne Reçeli

 Daha sonra pişirmeye koyun. Vişne reçelini orta ateşte kaynatıp sonra altını kısın ve kıvam alıncaya kadar pişirin. Kıvama gelince limon suyunu ekleyin ve bir kaç taşım daha kaynatın. Piştikten sonra cam kavanoza koyun ve ılındıktan sonra buzdolabında muhafaza edin. Malum..havalar çok sıcak, soğuk soğuk yemesi daha güzel..Herkese afiyet olsun..

Vişne Reçeli

Vişne Reçeli

Vişne Reçeli

Vişne Reçeli


                             Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                    Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

0 yorum: