Yassı Kadayıf Tatlısı , Taş Kadayıf Tatlısı ( Şaklak Tatlısı )
02-07-2014Yassı Kadayıf Tatlısı , Taş Kadayıf Tatlısı ( Şaklak Tatlısı ) |
Doğrusu ben hamurunu hazır alır ve öyle yapardım. Kendim yapmayı denemek hiç aklıma gelmedi. Bu tabaktakiler de hazır hamurdan yapıldılar. Eğer hamurunu kendiniz yapmak isterseniz bu linkte http://alyaberke.mutfaksirlari.com/2014/03/02/tas-kadayif-tatlisi/ detaylı bir şekilde anlatılıyor.
Malzemeler:
12 adet yassı kadayıf
Yassı Kadayıf Tatlısı , Taş Kadayıf Tatlısı ( Şaklak Tatlısı ) |
3 adet yumurta
Kızartmak için sıvı yağ
Şerbeti İçin:
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
Üzeri için: ceviz içi ve yeşil fıstık. Dilerseniz kaymakla sunum yapabilirsiniz.
Yapılışı:
Şerbeti kaynatıp soğutun. Diğer yandan yumurtaları kırıp iyice çırpın.
Yassı Kadayıf Tatlısı , Taş Kadayıf Tatlısı ( Şaklak Tatlısı ) |
Yassı Kadayıf Tatlısı , Taş Kadayıf Tatlısı ( Şaklak Tatlısı ) |
Ocağın altını yakın ve kızartma tavasına bir çay bardağı kadar sıvı yağ koyup kızdırın. Çırptığınız yumurtalara kadayıfları bandırın ve kızan yağın içine atıp arkalı önlü kızartın. Kızaran kadayıfları soğuyan şerbete atın ve 5 dakika bekletip çıkartın.
Yassı Kadayıf Tatlısı , Taş Kadayıf Tatlısı ( Şaklak Tatlısı ) |
Çıkarttığınız kadayıfları servis tabağına dizin. Üzerlerini ceviz içi ve yeşil fıstıkla süsleyin. Herkese afiyet olsun, hayırlı ramazanlar..
Yassı Kadayıf Tatlısı , Taş Kadayıf Tatlısı ( Şaklak Tatlısı ) |
Yassı Kadayıf Tatlısı , Taş Kadayıf Tatlısı ( Şaklak Tatlısı ) |
Yassı Kadayıf Tatlısı , Taş Kadayıf Tatlısı ( Şaklak Tatlısı ) |
Yassı Kadayıf Tatlısı , Taş Kadayıf Tatlısı ( Şaklak Tatlısı ) |
Sevgiyle Pişen Yemeklerden
Dilek'le Mutfakta
0 yorum: