Aylin'in Tembel Baklavası
04-08-2014Aylin'in Tembel Baklavası |
Aylin'in Tembel Baklavası |
Aylin'in Tembel Baklavası |
Malzemeler:
1 paket hazır baklavalık yufka
1 su bardağı sıvı yağ
125 gr. tereyağı
2 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı ezilmiş yeşil fıstık
Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
bir kaç damla limon suyu
Yapılışı:
Yufkaları hazırlamadan önce şerbet malzemelerini bir tencereye koyup kaynatın. Kaynamaya başlayınca bir kaç damla limon suyu ekleyip 5 dakika daha kaynatın ve ocağın altını kapatıp şerbeti soğumaya bırakın. Dikdörtgen fırın tepsisini hafif yağlayın ve ikişerli tepsiye yayın. Üzerine iki yemek kaşığı kadar sıvı yağ gezdirip her tarafına yedirin. Tekrar ikişerli yufkaları yağlanmış olan yufkaların üzerine yayın. Bu sefer cevizli, fıstıklı karışımdan bolca gezdirin. Tekrar ikişerli yufkaları yayın ve aynı işlemi yufkalar bitene kadar yapın.
Aylin'in Tembel Baklavası |
Baklavayı düzgün bir şekilde kesip dilimleyin. En üstüne eritilmiş tereyağını ilk sıcaklığını biraz geçirince kaşıkla döküp her yerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü iyice kızarana kadar pişirin.
Aylin'in Tembel Baklavası |
Aylin'in Tembel Baklavası |
Önceden kaynattığınız ve soğuttuğunuz şerbeti baklavanın ilk sıcaklığı geçince yavaşça dökün ve içini çekmesi için bir kaç saat dinlendirin. Daha sonra servis tabağına dilimler halinde alıp afiyetle yiyin.
Aylin'in Tembel Baklavası |
Aylin'in Tembel Baklavası |
Aylin'in Tembel Baklavası |
Aylin'in Tembel Baklavası |
Dilek'le Mutfakta
bence gayet emekli bir tatlı :))
YanıtlaSilteşekkür ederim canım, aslında tabiki öyle kızım çok emek harcadı....)
SilTatlı çok güzel görünüyor, pratik ve lezzetli kızınızın ellerine sağlık:))
YanıtlaSilBayramınızı kutlar sevdiklerinizle nice bayramlar dilerim canım.
Sevgiler...
Beyhancım yanıtlamak da geciktim, özür dilerim..geçmiş bayramın kutlu ola canım..yorumun için çok teşkrler..sevgyle..
YanıtlaSil