Etli Yufka Yemeği
12-08-2014Etli Yufka Yemeği |
Çok sevdiğim bir arkadaşımın yaptığı Bulgaristan göçmenlerinin yaptığı bir tarifi paylaşmak istiyorum. Ben bizzat yedim ve çok beğendim. Fotoğrafları arkadaşım telefonuyla çektiği için pek güzel olmadı, bu yüzden affınıza sığınıyorum. Yine etle yufkanın buluştuğu basit ama lezzetli bir yemek bence...
Malzemeler:
3-4 adet kurutulmuş ince yufka
400 gr. kuzu eti
tuz, karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Etleri kuşbaşı doğrayıp yıkayın ve bir tencereye yeterince su koyup yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber ve tereyağı ekleyip et suyunu ılınmaya bırakın.
Etli Yufka Yemeği |
Cam olan dikdörtgen bir tepsiye kuru yufkaları elinizle kırın ve yayın.
Etli Yufka Yemeği |
Etli Yufka Yemeği |
Ilınmış olan et suyundan bir kaç kepçe dökün ve her tarafına yayın. Etleri delikli kepçeyle yufkaların üzerine yayın. Yufkalar et suyunu çektikten sonra fırına verip 5 dakika ısıtın ve hemen servis yapın, afiyetle yiyin. Yanında cacık eşlik ederse yemesi daha da enfes oluyor. Herkese afiyet olsun.
Etli Yufka Yemeği |
Dilek'le Mutfakta
Damat paçası gibi:))) Ellerine sağlık arkadaşım.
YanıtlaSildamat paçası da yapacağım canm..kocaman öptümmm
Sil