Etli Yufka Yemeği

14:42 Dilek Toksoy 2 Comments

12-08-2014

Etli Yufka Yemeği

Çok sevdiğim bir arkadaşımın yaptığı Bulgaristan göçmenlerinin yaptığı bir tarifi paylaşmak istiyorum. Ben bizzat yedim ve çok beğendim. Fotoğrafları arkadaşım telefonuyla çektiği için pek güzel olmadı, bu yüzden affınıza sığınıyorum. Yine etle yufkanın buluştuğu basit ama lezzetli bir yemek bence...


Malzemeler:

3-4 adet kurutulmuş ince yufka

400 gr. kuzu eti

tuz, karabiber

1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:

Etleri kuşbaşı doğrayıp yıkayın ve bir tencereye yeterince su koyup  yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber ve tereyağı  ekleyip et suyunu ılınmaya bırakın. 

Etli Yufka Yemeği


Cam olan dikdörtgen bir tepsiye kuru yufkaları elinizle kırın ve yayın.


Etli Yufka Yemeği

Etli Yufka Yemeği

 Ilınmış olan et suyundan bir kaç kepçe dökün ve her tarafına yayın. Etleri delikli kepçeyle yufkaların üzerine yayın. Yufkalar et suyunu çektikten sonra fırına verip 5 dakika ısıtın ve hemen servis yapın, afiyetle yiyin. Yanında cacık eşlik ederse yemesi daha da enfes oluyor. Herkese afiyet olsun. 

Etli Yufka Yemeği
                                         Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                         Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

2 yorum:

  1. Damat paçası gibi:))) Ellerine sağlık arkadaşım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. damat paçası da yapacağım canm..kocaman öptümmm

      Sil