Soğuk Ayran Aşı Çorbası

13:49 Dilek Toksoy 2 Comments

18-08-2014

Soğuk Ayran Aşı Çorbası
Yazın en hararetli, en sıcak günlerini yaşadığımız bu günlerde soğuk ayran aşı çorbası içmek inanılmaz keyif verdi bana. Yapması çok kolay olan bu güzel çorbayı soğuk soğuk içerken inanın bayılacaksınız..Haydi mutfağa hanımlar..


Malzemeler:

1 su bardağı haşlanmış buğday

1 su bardağı haşlanmış nohut

4 çorba kasesi süzme yoğurt

dereotu ya da taze nane

tuz

Yapılışı:

Haşlanmış buğday ve nohutları pişirme tenceresine alıp üzerlerini örtecek kadar su koyup kaynatın. Diğer yandan süzme yoğurdu haşlanan buğday ve nohut suyuyla çok az  sulandırıp ılındırın. İyice karıştırın ve yavaş yavaş çorbaya ilave edin. Tuz ekledikten sonra çorbanın kıvamını ayarlayın, çok sulu ya da çok katı olmadan pişirip altını kapatın. Çorbayı ılınmaya bırakın, daha sonra buzdolabına koyup iyice soğutun. Yemek istediğiniz zaman servis kaselerine koyup üzerine taze nane ya da dereotu serpiştirip afiyet ve keyifle yiyin. Herkese afiyet olsun.

Soğuk Ayran Aşı Çorbası

Soğuk Ayran Aşı Çorbası

Soğuk Ayran Aşı Çorbası
                                Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                      Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

2 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. evett yağsız daha güzel bence..zaten aslı yağsız..ama yağ koyanlar da var canım..

      Sil