Tarhanalı Bamya Kızartması

09:54 Dilek Toksoy 4 Comments

20-08-2014

Tarhanalı Bamya Kızartması
Merhabalar..
Dün semt pazarına bir uğradım, malum pazara gidip bol bol alışveriş yapmayı çok sevenlerdenim. Onu da alayım, bunu da alayım derken pazar arabam dolup taşar çok şükür. Bamya mevsiminde olduğumuz bu günlerde kocaman büyümüş bamyalar dikkatimi çekti, elimle yokladım ve çok yumuşaktılar, yani kart değildiler. Üstelik kilosu da bir hayli ucuzdu, bende alıp bir deneyeyim dedim. 

Tarhanalı Bamya Kızartması

Önce facebook ( https://www.facebook.com/dileklemutfakta)  sayfamdan arkadaşlarıma nasıl değerlendirebilirim diye sordum ve daha sonra gelen öneriler üzerine yarısını turşu yaptım, yarısını da kızarttım. İlk defa bamya kızartması yedim ve pek beğendim. Benim unlu patlıcan kızartmam meşhurdur, öyle kızartayım dedim önce fakat daha sonra fikrimi değiştirdim ve tarhanaya bulayıp öyle kızarttım. Siz de deneyin, bayılacaksınız.. Şimdi gelelim tarifimize..


Malzemeler:

Yarım kilo iri bamya

2 adet yumurta ( bir adet de olabilir, çünkü benimkisi arttı )

1 kase kadar tarhana

tuz, karabiber

kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı:

Bamyaların tepelerini düzgünce kesip atın. Bu işlemi hiç sevmem ama mecburen yaptım..) Bamyaları yıkayıp kurulayın. 

Tarhanalı Bamya Kızartması

Derin bir kaseye yumurtaları kırıp iyice çırpın ve bir miktar da tuz, karabiber atın. Bamyaları önce yumurtaya daha sonra da tarhanaya bulayıp kızgın yağda arkalı önlü güzelce kızartın.
Tarhanalı Bamya Kızartması

Tarhanalı Bamya Kızartması

Tarhanalı Bamya Kızartması


 Kızarttıktan sonra kağıt havluya serip fazla yağını akıtın ve servis tabağına dizin. Soğuk veya sıcak hiç fark etmez, afiyetle yiyin. Tabağın kenarına sarımsaklı yoğurt koyup, bamyaları yoğurda bulayıp yerseniz daha leziz oluyor benden söylemesi..

Herkese afiyet olsun..

Tarhanalı Bamya Kızartması

Tarhanalı Bamya Kızartması

Tarhanalı Bamya Kızartması
                                  Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

4 yorum:

  1. Dilek hanım nar gibi kızarmış çok değişik bir lezzet tadmak isterim deneyeceğim ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Gül hanım..gerçekten de değişik bir lezzet..mutlaka deneyin..sevgilerimle..

      Sil
  2. Dilek Hanım Elinize sağlık değişik bir tarif gerçekten. Ben normal unlu denemiştim ama tarhanalı denemedim merak ettim deneyeceğim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım, çok güzel bir tadı var mutlaka dene derim..sevgilerimle..

      Sil