Şeftalili Supangle

19:32 Dilek Toksoy 0 Comments

26-08-2014


Şeftalili Supangle
Meyvelerle sütlü tatlıları birlikte yemeyi çok seviyorum. Mevsimine göre hangi meyve varsa illaki şu fotoğrafta gördüğünüz eskimeyen kuplarıma yapıp soğuk soğuk yiyorum. Eğer yaptığınız kek artmışsa benim gibi atmayıp buzluğa koyarsanız, supangle yaparken tabanına koyabileceğiniz kek çok işinize yarar. Biraz da meyve ile süsleyip güzel bir tatlı yapmış olursunuz. Şipşak ve nefis...


Malzemeler: 4 kişilik

1 paket hazır supangle

kek parçaları

1 adet şeftali

toz tarçın, hindistan cevizi

Yapılışı:

Kekleri rondodan geçirin ve kup bardaklarının altına bir yemek kaşığı koyup bastırın. Üstüne yıkayıp soyduğunuz şeftaliden iki dilim koyun. Şeftalilerin üzerine tarifine göre pişirdiğiniz hazır supangleden iki yemek kaşığı koyun. Üzerine tekrar bir yemek kaşığı kek koyun ve tekrar supangleden koyup kuplara paylaştırın. 4 adet kupa denk gelen bu tarifte en son supanglenin üzerine küçük dilimlenmiş şeftalileri serpiştirin. Bu arada şeftalileri kararmasın diye çok az pudra şekeriyle şekerlemeyi unutmayın. Supanglenin üzerini tarçın ve hindistan ceviziyle süsleyin. Buzdolabına kaldırıp soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra buzdolabından çıkarıp afiyetle yiyin. Herkese afiyet dolu günler diliyorum...

Şeftalili Supangle


Şeftalili Supangle

Şeftalili Supangle

Şeftalili Supangle

Şeftalili Supangle

Şeftalili Supangle


Şeftalili Supangle

Şeftalili Supangle

Şeftalili Supangle

Şeftalili Supangle
                                      Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                 Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

0 yorum: