Yalancı Eti Puf

17:46 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

25-08-2014

Yalancı Eti Puf
Canım arkadaşım Fatoş'a gittiğim gün beraber yaptığımız lüp lüp yenebilecek nefis eti puf tarifiyle buradayım. Doğrusunu isterseniz çocukluğumdan beri eti puf yemiyordum..Zaten pek sevmezdim..Ama bizim yaptığımız tarif, eti pufu on kere sollar vallahi..) Yapımı nasıl oluyor diye merak ediyorsanız okumaya devam edin lütfen..


Malzemeler:

Keki için:

3 yumurta

1 su bardağı süt

yarım su bardağı sıvı yağ

1 su bardağından biraz eksik toz şeker

yarım paket kabartma tozu

1 paket vanilya

2.5 su bardağı un

Kreması için:

1 paket hazır kakaolu pasta kreması

Üzerine çam fıstığı ya da hindistan cevizi

Yapılışı:

Önce kremayı tarifine göre hazırlayıp iyice soğuması için buzdolabına koyun. Bizim gibi üşenmezseniz  kremayı kendiniz de yapabilirsiniz.

Keki yapmak için çukur bir çırpma kabını alın. İçine sırayla kek malzemelerini koyun ve mikserle iyice çırpın. 

Yalancı Eti Puf


Fırın tepsisine yağlı kağıdı serin. Bizim fırın küçük olduğu için üç parti de pişirdik. Yağlı kağıda keki ince bir şekilde yayın. 

Yalancı Eti Puf

Eğer tepsiniz ufak geliyorsa iki seferde pişirin. Fırını 170 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın ve keki kızarana kadar pişirin. Kabarmaması lazım o yüzden keki ince dökmemiz lazım. Kek piştikten sonra ılınmaya bırakın ve daha sonra bir çay bardağının ağız tarafıyla keke bastırın ve yuvarlak dilimler elde edin.


Yalancı Eti Puf

Dilimlerden artan kenarları havalandırıp kurutun ve blenderdan geçirin. Toz haline gelen kek parçalarını kremanın üstüne yayacağız.

Yalancı Eti Puf

Yalancı Eti Puf

 Bu şekilde yuvarlaklar elde ettikten sonra sıra geldi kremasını koymaya. Buzdolabından kremayı çıkarın ve bir kaşık yardımıyla yuvarlak keklerin üzerine teker teker huni şeklinde kremayı yayın.

Yalancı Eti Puf

Yalancı Eti Puf


 Bizim kremamız kakaoluydu. Bu tam tersi de olabilir, yani kek kakaolu, krema beyaz olabilir. Kremayı yaydıktan sonra mikserde ufaladığınız kek kenarlarına bulayın ve servis tabağına diizin. Tüm kekleri bu şekilde yapıp üzelerine çam fıstığı, fındık tozu vs. evinizde ne varsa serpin ve tekrar soğumak üzere buzdolabına kaldırın. Fotoğrafları çektiğimde aslında dolaptan yeni çıkarmıştım ama İzmir'in sıcağından hemen mayıştılar eti puflarım.
Şimdi tadına gelince bildiğimiz kremalı kek ama öyle minik minik bir ısırımlık olunca yemesi pek eğlenceli oluyor. Yapması da öyle..Biz Fatoş'la yaparken çok eğlendik..Gerçi sıcaktan çok ter akıttık ama değdi. Balkonda çayımızı demleyip eti pufları lüp lüp yerken buna değdiğini düşündük. Herkese afiyet olsun arkadaşlar..

Yalancı Eti Puf
Yalancı Eti Puf

Yalancı Eti Puf

Yalancı Eti Puf

Yalancı Eti Puf
Yalancı Eti Puf

Yalancı Eti Puf

Yalancı Eti Puf

Yalancı Eti Puf
                                    Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                  Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

2 yorum:

  1. Dilek bunu benim kuzuya da yapayım. Muhtemelen çok sevecektir.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence kesin sevecektir yap ananesi yap....) sevgilerr

      Sil