Zeytinyağlı Semizotu Yemeği
24-08-2014Zeytinyağlı Semizotu Yemeği |
Malzemeler:
1 demet semizotu
1 adet kuru soğan
4-5 diş sarımsak
1 adet domates
1 adet kırmızı biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 fincan pirinç
tuz, karabiber
Yapılışı:
Semizotlarını güzelce ayıklayın, çürük yaprakları varsa atın. Delikli bir kapta bol suyun altında iyice yıkayıp süzün. Tencereye yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağıyla beraber koyup biraz kavurun. Kabuklarını soyduğunuz domatesi ve kırmızı biberi küp şeklinde doğrayıp soğanlara ilave edin. Beş dakika orta ateşte kavurun ve ardından doğradığınız semizotlarını tencereye ekleyip bir kaç kere çevirin. Pirinci yıkayıp süzün ve semizotlarının üzerine serpin. Bir bardak su ve tuz, karabiber ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Yemek piştikten sonra servis tabağına alın ve afiyetle yiyin. Bol sağlıklı ve neşeli günler sizin olsun..
Zeytinyağlı Semizotu Yemeği |
Zeytinyağlı Semizotu Yemeği |
Dilek'le Mutfakta
0 yorum: