Ceviz Tatlısı
03-09-2014Ceviz Tatlısı |
Ceviz tatlısı cevizler yeni toplandığında yapılan bir tatlı. Tatlının son hali siyah zeytini andırsa da tadının zeytinle ilgisi yok. Çok değişik bir tadı var, mutlaka denemenizi öneririm. Herkese Afiyetler Olsun..
Malzemeler:
2 kilo ham ceviz
Şerbeti için:
2 kilo toz şeker
7 su bardağı su
yarım limon suyu
Yapılışı:
Cevizlerin yeşil dış kabuklarını soyup bir tencereye koyun ve acısı geçene kadar bir hafta suda bekletin. Arada suyu değiştirin. Bir hafta sonunda cevizlerin suyunu süzün ve bir tencereye alıp üstüne yeterli su ekleyip haşlayın.
Daha sonra şerbeti kaynatın. Şerbet şurup kıvamına geldiğinde limon suyunu ilave edip kaynatmaya devam edin. Haşladığınız cevizleri süzüp şuruba ekleyin. Yaklaşık 30 dakika pişirin. Tatlı kıvamına geldiğinde ocağın altını kapatın ve tatlıyı saklamak üzere kavanoza yerleştirin. Ağzını sıkıca kapatın. Denemeye değer bir tatlı olduğunu göreceksiniz.
Ceviz Tatlısı |
Ceviz Tatlısı |
not: cevizleri haşlarken içine çubuk tarçın ve karanfil atabilirsiniz. Bu da benim fikrim..
Sevgiyle Pişen Yemeklerden
Dilek'le Mutfakta
evet çok güzel oluyor. Fakat yeşil cevizlerin toplanıp reçel yapılması baya pahalıya mal oluyor. ARŞİVLİK GÜZEL TARİFLERDEN.
YanıtlaSil