Kabak Suşi ( Peynirli Kabak Sarması )
02-09-2014Kabak Suşi ( Peynirli Kabak Sarması ) |
Hafif yemekler yapmaya özen gösteriyorum. Börekler, pastalar güzel olmasına güzel ama artık eskisi gibi yediklerimizi eritemiyoruz. Metabolizma yavaşladı, malumunuz yaş 50'lere dayandı, yapacak bir şey yok..Sağlıklı olmaya gençliğimden beri özen gösteriyorum. Dün akşam yaptığım bu güzel yemeği kesinlikle herkese öneriyorum. Kabak sevmeyenler bile sevecekler diye düşünüyorum. Kabakların bir kısmını haşladım, bir kısmını da az yağda kızarttım ve içlerine...Devamı aşağıda.
Malzemeler:
1 adet irice kabak
İç malzemesi:
1 kase kadar taze lor ya da tulum peyniri
ince kesilmiş kaşar dilimleri
maydanoz ya da dereotu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz, karabiber, pul biber
kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
İç malzemeyi hazırlamaya başlayın. Peyniri, kıyılmış maydanoz, dereotu, zeytinyağı ve baharatlarla karıştırın.
Kabağın kabuğunu traşlayıp yıkayın. İncecik dilimler halinde uzunlamasına kesin. Yarısını tuzlu suda haşlayın, diğer yarısını da sıvı yağda arkalı önlü kızartın.
Kabak Suşi ( Peynirli Kabak Sarması ) |
Kabak Suşi ( Peynirli Kabak Sarması ) |
Kabak Suşi ( Peynirli Kabak Sarması ) |
Kabak Suşi ( Peynirli Kabak Sarması ) |
Kabak Suşi ( Peynirli Kabak Sarması ) |
Kabak Suşi ( Peynirli Kabak Sarması ) |
Kabak Suşi ( Peynirli Kabak Sarması ) |
Kabak Suşi ( Peynirli Kabak Sarması ) |
Kabak Suşi ( Peynirli Kabak Sarması ) |
Kabak Suşi ( Peynirli Kabak Sarması ) |
Kabak Suşi ( Peynirli Kabak Sarması ) |
Kabak Suşi ( Peynirli Kabak Sarması ) |
Dilek'le Mutfakta
0 yorum: