Kavun Sorbe
31-08-2014Kavun Sorbe |
Malzemeler:
1 adet kavunun yarısı
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
yarım limon suyu
yarım limon kabuğu
1 paket vanilya
Yapılışı:
Kavunu dilimleyin ve bir kaba koyun. Şekerle suyu kaynatıp soğutun. Rondoya kavun, şekerli su, limon suyu, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı koyup hepsini rondodan geçirin.
Kavun Sorbe |
Kavun sorbeyi buzluğa koyun ve 2 saat sonra çıkarıp iyice karıştırıp havalandırın, tekrar buzluğa koyun. Homojen olması için bir kaç saat sonra tekrar aynı işlemi yapın. İyice dondurma kıvamını aldığında sorbeniz hazır demektir. Yemek istediğiniz zaman kaşıkla alıp bardaklara servis yağın ve afiyetle yiyin. Afiyetle kalın..
Kavun Sorbe |
Kavun Sorbe |
Sevgiyle Pişen Yemeklerden
Dilek'le Mutfakta
Ellerine sağlık canım. Cok güzel tarifler ogreniyorum ve hepsi not ediliyor:)
YanıtlaSilhayatinicinden2014.blogspot.com.tr
Tariflerime gösterdiğin ilgi için çok teşkr ederim canım . Bende bloğuna bir göz attım, seni takip ediyorum, başarılar diliyorum. Sevgilerimle
SilDilekciğim çok orjinal geldi ve dondurma makinesi olmadan yapılabilmesi çok güzel. Deneyeceğim inşallah. Ellerine sağlık arkadaşım.
YanıtlaSilteşkrler Nilgüncüm..makinesiz de oluyor..sen de bir dene bakalım nasıl olacak canm..
SilBuzlukta unuttuğum kavunu bu sekilde bi geri dönüşüm sağlayabilirmiyim acaba? Çünkü donan kavun tekrar eriyince bozuluyorda..
YanıtlaSilyaniii olabilir hemen yemek şartıyla..
SilŞimdi demiyorum şuan, teşekkürler
YanıtlaSil