Kavun Sorbe

23:39 Dilek'le Mutfakta 7 Comments

31-08-2014

Kavun Sorbe
Kavunla birlikteliğimiz devam ediyor. Kavun çekirdeğinden sonra bu sefer kavun dilimleriyle sorbe yaptım. Çok beğendiğim için paylaşmak istiyorum. Kavunlu dondurma yemiş gibi oldum, buzlu buzlu ve bu sıcaklarda iyi gitti doğrusu. Mis gibi vanilya kokusuyla, kavun kokusu birleşince ortaya nefis bir dondurmalık çıktı. Haydi bakalım siz de deneyin, beğeneceğinizden eminim. 


Malzemeler:

1 adet kavunun yarısı

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı su

yarım limon suyu

yarım limon kabuğu

1 paket vanilya

Yapılışı:

Kavunu dilimleyin ve bir kaba koyun. Şekerle suyu kaynatıp soğutun. Rondoya kavun, şekerli su, limon suyu, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı koyup hepsini rondodan geçirin. 

Kavun Sorbe

Kavun sorbeyi buzluğa koyun ve 2 saat sonra çıkarıp iyice karıştırıp havalandırın, tekrar buzluğa koyun. Homojen olması için bir kaç saat sonra tekrar aynı işlemi yapın. İyice dondurma kıvamını aldığında sorbeniz hazır demektir. Yemek istediğiniz zaman kaşıkla alıp bardaklara servis yağın ve afiyetle yiyin. Afiyetle kalın..

 
Kavun Sorbe



Kavun Sorbe

                               Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                        Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

7 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım. Cok güzel tarifler ogreniyorum ve hepsi not ediliyor:)

    hayatinicinden2014.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tariflerime gösterdiğin ilgi için çok teşkr ederim canım . Bende bloğuna bir göz attım, seni takip ediyorum, başarılar diliyorum. Sevgilerimle

      Sil
  2. Dilekciğim çok orjinal geldi ve dondurma makinesi olmadan yapılabilmesi çok güzel. Deneyeceğim inşallah. Ellerine sağlık arkadaşım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşkrler Nilgüncüm..makinesiz de oluyor..sen de bir dene bakalım nasıl olacak canm..

      Sil
  3. Buzlukta unuttuğum kavunu bu sekilde bi geri dönüşüm sağlayabilirmiyim acaba? Çünkü donan kavun tekrar eriyince bozuluyorda..

    YanıtlaSil
  4. Şimdi demiyorum şuan, teşekkürler

    YanıtlaSil