Kabak Çiçeği Dolması

16:25 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

25-09-2014


Kabak Çiçeği Dolması
Bu yıl bir türlü yapamadığım kabak çiçeği dolmasını yine kızımla beraber yaptık ve harika oldu. Kabak çiçeğinin o narin duruşu nasıl güzel olduğunu anlatıyor sanırım..Pazarda bulursanız mutlaka alın ve yapın derim..İçinde kabak bulunmayan erkek çiçekten oluyor....)


Malzemeler:

yarım kilo kabak çiçeği

İç malzemesi İçin:

1 adet kuru soğan

1 adet domates

1 yemek kaşığı biber salçası

100 gr. dolmalık fıstık

100 gr. kuş üzümü

tuz, karabiber, yeni bahar

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 su bardağı pirinç

Yapılışı:

Kabak çiçeklerini çok narin yıkayın ve saplarında bulunan yeşil kısımları çıkarın. İçindeki sarı kısmı da dikkatlice bir çay kaşığı yardımıyla çıkartın. Diğer yandan dolma içini hazırlayın. Soğanları derin bir tavada zeytinyağıyla hafif kavurun. Domatesi rende yapın ve soğanlara ekleyip kavurmaya devam edin. Bir yemek kaşığı biber salçası ekleyin. Ayıklayıp yıkadığınız pirinçleri süzün ve karışıma ekleyin. Kısık ateşte 4-5 dakika kavurun. tuz ve baharatları, kuş üzümü, dolmalık fıstığı ilave edin.Yarım çay bardağı su ekleyerek dolma içini karıştırın ve tavanın üzerine bir kapak örtüp demlendirin. 

Hazırlamış olduğunuz içten kabak çiçeklerine bir kaşık yardımıyla gayet nazikçe doldurun ve çiçeğin ağzını hafifçe büküp tencereye dizin. Üzerine yarım su bardağı su ve zeytinyağı döküp kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Pişirdikten sonra bir 15 dakika daha tencerenin kapağı kapalı bir şekilde demlendirin. Daha sonra servis tabağına koyun ve afiyetle yiyin. Sevgiler Herkese...


Kabak Çiçeği Dolması

Kabak Çiçeği Dolması

Kabak Çiçeği Dolması
                                Sevgiyle pişen Yemeklerden

                                        Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

0 yorum: