Kuşbaşı Etli Bamya Yemeği
26-09-2014Kuşbaşı Etli Bamya Yemeği |
Malzemeler:
1 kilo bamya
300 gr. kuşbaşı dana eti
1 adet iri kuru soğan
1 adet iri domates
1 adet kırmızı biber
4-5 diş sarımsak
tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet limon suyu
Yapılışı:
Etleri yıkayıp az suyla düdüklü tencerede pişirin. Bamyaların saplarını güzelce kesin ama hemen yıkamayın. Başka bir tencerede yemeklik doğranmış soğanları yağlarla birlikte kavurmaya başlayın. Peşinden küp doğranmış domates ve biberi ekleyin. Sarımsakları da dilimleyip bu karışıma koyun. Etleri düdüklü tencereden süzüp soğanlı karışıma ilave edip biraz daha kavurun. Bir su bardağı kaynamış et suyu ekleyip fokurdatın. Bu arada bamyaları yıkayıp tencereye atın. Yarım limon suyu sıkıp bamyalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Su az gelirse biraz daha et suyu ekleyin. Yemeğin tuzunu atmayı unutmayın. Limonun diğer yarısını servis tabağına alınca sıkın ve afiyetle yiyin.
Kuşbaşı Etli Bamya Yemeği |
Kuşbaşı Etli Bamya Yemeği |
Sevgiyle Pişen Yemeklerden
Dilek'le Mutfakta
Dilekciğim ya bayılırım şu bamya yemeğine:) Ellerine sağlık ben hep zeytinyağlı yaparım sadece yaz türlüsü yaparken etli sebze karışımına ilave ederim. Taze ekmeğimi alıp gelmek varmış sana Tanrı misafiri olarak:)))
YanıtlaSilGülümseyen yüzümü gördün mü şimdi..:) pek bi sevinirdim misafirliğe geleydin şimdi..teşkr ederim Nilgüncüm benm..muckk
YanıtlaSil