Kuşbaşı Etli Bamya Yemeği

06:26 Dilek Toksoy 2 Comments

26-09-2014


Kuşbaşı Etli Bamya Yemeği
Bamya Yemeğini sevenler..etlisi bir başka oluyor bence..Bamyanın müthiş aromasıyla pişen yemeğimizi kızım yaptı ve ben ona on numara verdim. Damadım da çok beğendi.Ceren'imin bamyası muhteşemdi...


Malzemeler:

1 kilo bamya

300 gr. kuşbaşı dana eti

1 adet iri kuru soğan

1 adet iri domates

1 adet kırmızı biber

4-5 diş sarımsak

tuz

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet limon suyu

Yapılışı:

Etleri yıkayıp az suyla düdüklü tencerede pişirin. Bamyaların saplarını güzelce kesin ama hemen yıkamayın. Başka bir tencerede yemeklik doğranmış soğanları yağlarla birlikte kavurmaya başlayın. Peşinden küp doğranmış domates ve biberi ekleyin. Sarımsakları da dilimleyip bu karışıma koyun. Etleri düdüklü tencereden süzüp soğanlı karışıma ilave edip biraz daha kavurun. Bir su bardağı kaynamış et suyu ekleyip fokurdatın. Bu arada bamyaları yıkayıp tencereye atın. Yarım limon suyu  sıkıp bamyalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Su az gelirse biraz daha et suyu ekleyin. Yemeğin tuzunu atmayı unutmayın. Limonun diğer yarısını servis tabağına alınca sıkın ve afiyetle yiyin.

Kuşbaşı Etli Bamya Yemeği


Kuşbaşı Etli Bamya Yemeği

                                        Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                     Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

2 yorum:

  1. Dilekciğim ya bayılırım şu bamya yemeğine:) Ellerine sağlık ben hep zeytinyağlı yaparım sadece yaz türlüsü yaparken etli sebze karışımına ilave ederim. Taze ekmeğimi alıp gelmek varmış sana Tanrı misafiri olarak:)))

    YanıtlaSil
  2. Gülümseyen yüzümü gördün mü şimdi..:) pek bi sevinirdim misafirliğe geleydin şimdi..teşkr ederim Nilgüncüm benm..muckk

    YanıtlaSil