Kaşar Peynirli Mantar Kavurması
23-09-2014Kaşar Peynirli Mantar Kavurması |
Malzemeler:
300 gr. kültür mantarı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
tuz, karabiber
Yapılışı:
Mantarları bol suda yıkayın ve süzün. Kesme tahtasında dilimlediğiniz mantarları tereyağında soteleyin. Ocağın ısısını önce yüksek, sonra da orta dereceye getirip mantarlar pişene dek soteleyin.
Kaşar Peynirli Mantar Kavurması |
Kaşar Peynirli Mantar Kavurması |
Yaklaşık 10 -15 dakika soteledikten sonra rendelenmiş kaşar peyniri ilave edin ve bir kaç kez çevirip tuz ve karabiberini ekleyin. Ocağın altını kapattıktan sonra sıcak iken servis tabağına koyun ve maydanoz yaprağıyla süsleyip afiyetle yiyin.Herkese afiyet olsun.
Kaşar Peynirli Mantar Kavurması |
Dilek'le Mutfakta
mantar kavurmasına bayılıyorum,aramızda kalsın pazar günü bende de vardı...çok büyük temizlik var evde ve böyle dağınık evde yemek pişirmek gelmiyor içimden,ellerine sağlık...olsa da yesem yine....
YanıtlaSiloyyy canımm..temizlik hiç bitmiyor dimi ama yemek yemek de öyle..sen de benm gibi mantar seviyorsun ..sevilmez mi yani..şu güzelliğe bak..:) teşkr ederim canım keşke masamda sen de olsaydın...
Silmmmmm nefis görünüyor kahvaltıda harika olur ellerinize sağlık.
YanıtlaSilevet canım yaaa..geçen hafta yaptıydım..çok zevkli bir kahvaltıydı..sevgilerle..teşşkrler
Sildenemem lazım, tam benlik gibi, kahvaltıda da ne güzel gider.
YanıtlaSilmutlaka dene canım..harika oluyor..sevgiler
Sil