Kavun Kabuğu Reçeli

14:52 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

20-09-2014


Kavun Kabuğu Reçeli
Hiç denemediğim reçelleri denemeye devam ediyorum. Eğer beğendiysem sitemde paylaşıyorum ki sizler de faydalanın canlarım. Kavun sevenler reçelini de seveceklerdir bu reçeli tadınca..Kavunun kendine has aromatik kokusu ve tarçın vanilya da eklenince tatlı kıvamında az sulu bir reçel elde ediyorsunuz. Değişik tatlar arayanlar için bu tarif ideal, yapılır da yenilir de..


Malzemeler:

1 adet orta boy kavun

2 su bardağı toz şeker

1 limon suyu

1 paket vanilin

1 adet çubuk tarçın

1 çay bardağı su

Yapılışı:

Kavunu güzelce yıkayın ve ortadan ikiye kesip dilimleyin. Kavunun içlerini güzelce doğrayıp afiyetle yiyin. Bize lazım olan kabukları olduğu için onların da kabuklarını soyun ve şeritler halinde dilimleyin. Bir tencereye koyup üzerine toz şeker dökün ve mümkünse bir gece bekletin. 


Kavun Kabuğu Reçeli

Kavun Kabuğu Reçeli


Daha sonra pişirmek üzere ocağa alın. İçine tarçın ve su ekleyip kısık ateşte yarım saat kadar pişirin. Reçel kıvamı almaya başlayınca limon suyu ve vanilyayı ilave edin. 6-7 dakika daha pişirin. Reçeli test etmek için bir kaşık cam kaseye koyup dondurucuda bekletin. Soğuyunca kıvamı gözünüze tam geldiyse reçeliniz olmuş demektir. Yok eğer suluysa biraz daha kaynatın.  Reçel sıcak iken cam kavanoza dökün ve kapağın ağzını sıkıca kapatın. Herkese afiyet bal olsun.

Kavun Kabuğu Reçeli

Kavun Kabuğu Reçeli

Kavun Kabuğu Reçeli

Kavun Kabuğu Reçeli



                                          Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                          Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

0 yorum: