Kavun Kabuğu Reçeli
20-09-2014Kavun Kabuğu Reçeli |
Malzemeler:
1 adet orta boy kavun
2 su bardağı toz şeker
1 limon suyu
1 paket vanilin
1 adet çubuk tarçın
1 çay bardağı su
Yapılışı:
Kavunu güzelce yıkayın ve ortadan ikiye kesip dilimleyin. Kavunun içlerini güzelce doğrayıp afiyetle yiyin. Bize lazım olan kabukları olduğu için onların da kabuklarını soyun ve şeritler halinde dilimleyin. Bir tencereye koyup üzerine toz şeker dökün ve mümkünse bir gece bekletin.
Kavun Kabuğu Reçeli |
Kavun Kabuğu Reçeli |
Daha sonra pişirmek üzere ocağa alın. İçine tarçın ve su ekleyip kısık ateşte yarım saat kadar pişirin. Reçel kıvamı almaya başlayınca limon suyu ve vanilyayı ilave edin. 6-7 dakika daha pişirin. Reçeli test etmek için bir kaşık cam kaseye koyup dondurucuda bekletin. Soğuyunca kıvamı gözünüze tam geldiyse reçeliniz olmuş demektir. Yok eğer suluysa biraz daha kaynatın. Reçel sıcak iken cam kavanoza dökün ve kapağın ağzını sıkıca kapatın. Herkese afiyet bal olsun.
Kavun Kabuğu Reçeli |
Kavun Kabuğu Reçeli |
Kavun Kabuğu Reçeli |
Kavun Kabuğu Reçeli |
Sevgiyle Pişen Yemeklerden
Dilek'le Mutfakta
0 yorum: