Tavuk Kapama Pilav
05-09-2014Tavuk Kapama Pilav |
Malzemeler:
1 adet bütün tavuk
2 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz, karabiber
Tavuğun üzerine sürmek için 2 çorba kaşığı yoğurt
Yapılışı:
Tavuğu iyice yıkayın ve düdüklü tencerede 15 dk. haşlayın.Pirinçleri ayıklayıp kaynar tuzlu suda 15-20 dk. bekletin. Kuru soğanı incecik yemeklik doğrayın ve tereyağı ve zeytin yağında hafif öldürün. Kaynar suda bekleyen pirinçleri önceden süzün ve soğuk suyun altında iyice yıkayın. Yıkadığınız pirinçleri soğanların üzerine ilave edip biraz kavurun ve ardından 3 su bardağı tavuk suyu ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve pilav suyunu hafif çekene dek kısık ateşte pişirin. Yaklaşık 10 dk sonra pilavı fırına dayanıklı bir borcama döküp yayın. Üzerine haşladığınız tavuktan parçalar koparıp dizin. Tavukların üzerine bir fırça yardımıyla yoğurt sürün ve 200 derece ısıda fırına verin.
Tavuk Kapama Pilav |
Üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin ve fırını kapadıktan sonra pilavı hemen çıkarmayın fırından. Bir süre demlenmesi için bekleyin.
Demlenen tavuklu kapama pilavı servis tabağına alın ve afiyetle yiyin. Tavuğun haşlama suyundan terbiyeli çorba yapın ve yanında salata , ayran, yahut cacıkla beraber servis yapın. Herkese afiyet osun..
Tavuk Kapama Pilav |
Tavuk Kapama Pilav |
Tavuk Kapama Pilav |
Tavuk Kapama Pilav |
Sevgiyle Pişen Yemeklerden
Dilek'le Mutfakta
Dileğim ne güzel bir görüntü bu:))) Size gelebilir miyim? :))
YanıtlaSilben geç mi kaldım...ellerine sağlık ,bu göçmen yemeyi,genelde misafire,bayramlarda yapılırdı memlekette....şimdi deliye her gün bayram.....sık yaparım,bunu yağlı kırmızı bol etli yapacaksın....mmmmm,parmaklara dikkat...
YanıtlaSilEvet hayatım..göçmenlerle iç içe yaşadığım için sık sık yapıyorum bende..vallahi parmaklar yalanıyor..) yorum için teşşkrler..muckk
Sil