Tavuk Kapama Pilav

17:03 Dilek'le Mutfakta 3 Comments

05-09-2014

Tavuk Kapama Pilav
Fırında pilav ve tavuk bir arada enfes oluyor. Tavuğu bilinen yerlerden almanızda fayda var tabi..Bu leziz yemeğin yanında tavuk suyu çorba ve salata, ayran da var sa sofranız bir bir şölen havasına bürünebilir. Akşama misafiriniz mi gelecek..Hiç korkmayın evde yemek yoksa..Kurtarıcı bir yemek tarifi burada..Bir bütün tavukla yemek işini hallediyoruz. 


Malzemeler:

1 adet bütün tavuk

2 su bardağı pirinç

1 adet kuru soğan

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı zeytinyağı

tuz, karabiber

Tavuğun üzerine sürmek için 2 çorba kaşığı yoğurt

Yapılışı:

Tavuğu iyice yıkayın ve düdüklü tencerede 15 dk. haşlayın.Pirinçleri ayıklayıp kaynar tuzlu suda 15-20 dk. bekletin. Kuru soğanı incecik yemeklik doğrayın ve tereyağı ve zeytin yağında hafif öldürün. Kaynar suda bekleyen pirinçleri önceden süzün ve soğuk suyun altında iyice yıkayın. Yıkadığınız pirinçleri soğanların üzerine ilave edip biraz kavurun ve ardından 3 su bardağı tavuk suyu ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve pilav suyunu hafif çekene dek kısık ateşte pişirin. Yaklaşık 10 dk sonra pilavı fırına dayanıklı bir borcama döküp yayın. Üzerine haşladığınız tavuktan parçalar koparıp dizin. Tavukların üzerine bir fırça yardımıyla yoğurt sürün ve 200 derece ısıda fırına verin.

Tavuk Kapama Pilav


 Üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin ve fırını kapadıktan sonra pilavı hemen çıkarmayın fırından. Bir süre demlenmesi için bekleyin.
Demlenen tavuklu kapama pilavı servis tabağına alın ve afiyetle yiyin. Tavuğun haşlama suyundan terbiyeli çorba yapın ve yanında salata , ayran, yahut cacıkla beraber servis yapın. Herkese afiyet osun..

Tavuk Kapama Pilav

Tavuk Kapama Pilav

Tavuk Kapama Pilav


Tavuk Kapama Pilav
                            Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                           Dilek'le Mutfakta



BENZER TARİFLER

3 yorum:

  1. Dileğim ne güzel bir görüntü bu:))) Size gelebilir miyim? :))

    YanıtlaSil
  2. ben geç mi kaldım...ellerine sağlık ,bu göçmen yemeyi,genelde misafire,bayramlarda yapılırdı memlekette....şimdi deliye her gün bayram.....sık yaparım,bunu yağlı kırmızı bol etli yapacaksın....mmmmm,parmaklara dikkat...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet hayatım..göçmenlerle iç içe yaşadığım için sık sık yapıyorum bende..vallahi parmaklar yalanıyor..) yorum için teşşkrler..muckk

      Sil