Isırgan Otu Kavurması
25-10-2014Isırgan Otu Kavurması |
Malzemeler:
yarım bağ ısırgan otu
1 adet kuru soğan
4-5 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kırmızı biber
1 adet domates
tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı:
Isırganları bol sirkeli su dolu derin bir kabın içinde bekletin. Daha sonra süzgeçte iyice yıkayın. Ellerinize eldiven giyerseniz iyi olur, çünkü biliyorsunuz ısırgan otu yakıcıdır. Isırganları süzülmeye bırakın ve daha sonra incecik doğrayın.
Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın. Tavaya zeytinyağını koyun ve soğanları ilave edip kavurmaya başlayın. Kırmızı biberi ve domatesi de yıkayıp küp şeklinde doğrayın, soğanlara ekleyip kavurmaya devam edin. 4-5 dakika kavurduktan sonra ısırganları ilave edin ve kavurun. Isırganlar yumuşamaya başlayınca çok az su ekleyip tuzunu, biberini ekleyip 5 dakika daha pişirin. Piştikten sonra servis tabağına alın ve afiyetle yiyin. Herkese şifa olsun.
Isırgan Otu Kavurması |
Isırgan Otu Kavurması |
Isırgan Otu Kavurması |
Isırgan Otu Kavurması |
Isırgan Otu Kavurması |
Isırgan Otu Kavurması |
Dilek'le Mutfakta
Tarifleriniz ile ilgili sizinle görüşmek istiyorum. Lütfen iletişime geçer misiniz?
YanıtlaSilİletişim mail : afiyetleeditor@gmail.com