Kemikli Kuzu Etiyle Nohut Yemeği
20-10-2014Kemikli Kuzu Etiyle Nohut Yemeği |
Malzemeler:
300 gr. nohut
500 gr. kemikli kuzu eti
1 adet soğan
2 yemek kaşığı biber ve domates salçası karışımı
2 yemek kaşığı zeytinyağı ya da tereyağı
1 tatlı kaşığı kimyon
tuz, karabiber
Yapılışı:
Akşamdan ısladığınız nohutları bir taşım kaynatıp süzün. Etleri bütün olarak düdüklü tencerede iyice pişirin. Pişirme tenceresine bir adet soğanı yemeklik doğrayıp 2 yemek kaşığı yağla birlikte koyup kavurmaya başlayın. Ben sadece su koyup kavurdum, çünkü etin suyundan da koyacağım için yağı yeterli gelecek diye düşündüm. Fazla yağlı sevmiyorum yemekleri. Daha sonra salçayı ilave edin ve 2-3 dakika daha karıştırın. Ardından nohutları ve üzerini geçecek kadar et suyunu koyup karıştırın. Etleri de üzerine koyup tuz, kimyon ve karabiberi ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Nohutlar yumuşayana dek pişirin. Piştikten sonra servis tabağına alıp afiyetle yiyin.
Kemikli Kuzu Etiyle Nohut Yemeği |
Kemikli Kuzu Etiyle Nohut Yemeği |
Kemikli Kuzu Etiyle Nohut Yemeği |
Dilek'le Mutfakta
0 yorum: