Kemikli Kuzu Etiyle Nohut Yemeği

08:59 Dilek Toksoy 0 Comments

20-10-2014

Kemikli Kuzu Etiyle Nohut Yemeği
Havalar soğuyunca hemen aklıma baklagil yemekleri geliyor. Nohutun etli veya etsiz yemeğinin Türk mutfağında baştacı  olan bir yeri var. Kemikli kuzu etiyle pişirdiğim bu nefis yemeği soğuk kış günlerinde içinizi ısıtmak ve sofranızı lezzetlendirmek için sık sık pişirmenizi tavsiye ederim. Malum enerjik olmamız gerekiyor, bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirici yiyeceklere yönelmemiz açısından baklagilleri soframızdan eksik etmeyelim. 


Malzemeler:

300 gr. nohut

500 gr. kemikli kuzu eti

1 adet soğan

2 yemek kaşığı biber ve domates salçası karışımı

2 yemek kaşığı zeytinyağı ya da tereyağı

1 tatlı kaşığı kimyon

tuz, karabiber

Yapılışı:

Akşamdan ısladığınız nohutları bir taşım kaynatıp süzün. Etleri bütün olarak düdüklü tencerede iyice pişirin. Pişirme tenceresine bir adet soğanı yemeklik doğrayıp  2 yemek kaşığı yağla birlikte koyup kavurmaya başlayın. Ben sadece su koyup kavurdum, çünkü etin suyundan da koyacağım için yağı yeterli gelecek diye düşündüm. Fazla yağlı sevmiyorum yemekleri. Daha sonra salçayı ilave edin ve 2-3 dakika daha karıştırın. Ardından nohutları ve üzerini geçecek kadar et suyunu koyup karıştırın. Etleri de üzerine koyup tuz, kimyon ve karabiberi ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Nohutlar yumuşayana dek pişirin. Piştikten sonra servis tabağına alıp afiyetle yiyin. 

Kemikli Kuzu Etiyle Nohut Yemeği

Kemikli Kuzu Etiyle Nohut Yemeği

Kemikli Kuzu Etiyle Nohut Yemeği
                                Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                      Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

0 yorum: