Annesinin Ton Ton Ton Tooon Pon Pon Pon Poooon

01:41 Dilek'le Mutfakta 4 Comments

18-11-2014
Bu güzel kızı ben doÄŸurdum...:) Bugün 18 kasım.. üçüncü çocuÄŸumun doÄŸum günü.. 

DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN BİTANEM , HAYATIN BOLLUK BEREKET İÇİNDE GEÇSİN, SAĞLIK VE AFİYETLE YAŞA, MERHAMETİNLE GÖNÜLLERİ FETHETMEYE DEVAM ET, SEVGİNLE ETRAFINDAKİLERE IŞIK SAÇ, AKLINLA HAYATINA HÜKMET, SEN BENİM GÜZEL KIZIM HAYATINI DOLU DOLU YAŞA, KORKULARIN OLMADAN, ANIN TADINI YAŞA, ÖZEL BİR KIZ OLDUĞUNU UNUTMADAN AMA MÜTEVAZİ KALARAK..SEVMEKTEN DAHA ÇOK SEVİLEREK GEÇSİN HAYATIN. SENİ ÇOK AMA ÇOK SEVİYORUM...SEN ÇOK YAŞA..



Klasik bir söz var ya işte " seneler ne çabuk geçiyor " diyesim geldi fakat daha dün gibi onu doğurduğum gün ...Günlerden Salı aylardan Kasım yıllardan 1992..Sabah sabah sancılarla uyandım ve hastaneye yetiştirdiler beni..daha 15 gün var benim doğurmama dedim yine aceleci yumurcak geliyor..ilki de öyleydi çünkü.. Öğlen ezanları okunuyordu ve ben kendimi çok rahatlamış hissediyordum. Benim güzeller güzeli bir kızım daha olmuştu, dünyanın en mutlu annesi bendim. Anne olmanın tadını tekrar yaşıyordum. Aylin ile ilgili ilk doğduğunda aklımda kalan ilk şey doğarken ağladı ve doğduktan sonra hiç sesi soluğu çıkmadan 24 saat uyudu..nasıl ağlamıştım bu çocukta bir sorun mu var diye..Meğer rahata ermiş de ondan uyumuş o kadar zilli. Eve döndüğümde acısını çıkardı tabiii gecelerce ağladı viyak viyak diye....



 Pek yaramazdı, duramazdı yerinde mercimeÄŸim..Hala da öyle...)

Ay yaÅŸlanıyor muyum ne..ben pek öyle anlatmazdım eskileri..:) Neyseee..Aylinimle çook kader arkadaÅŸlığımız, günlerimiz oldu. Kimi zaman birbirimizi kırdık, üzdük, kimi zaman anlamadık, anlatamadık..fakat hep sevdik, bir nokta var ki o nokta da hep durduk..ana kız aÅŸkının güçlü dallarında tutunduk, düşmesine izin vermedik..çok badireler atlattık ve yenilmedik. 








Benim güzel nazlı kızım, şimdi onunla ayrı yaşıyoruz, başka şehirlerde birbirimizi özleyerek..İlk defa doğum gününde yanında yokum..Bu bana acı veriyor, buruklaştım, ekşi elma gibi tadım yok, keyfim yok..Sanki o varmış gibi pasta bile yaptım..şimdi kim yiyecek bu pastayı..



Sanırdım ki ağacımdaki meyveler hiç olgunlaşmayacak..yavrular bir gün uçup gidecekler ana yurdundan uzaklara ama analar için yavrular hep taze tomurcuk gibi kalacak..Hep düşünecek analar ne yiyor ne içiyor, üşüyor mu, hasta mı..

Kızlarıma en çok söylediÄŸim anne nasihati ne derseniz.. Sanırım  "çiÅŸini yap, diÅŸlerini fırçala ve doÄŸru yatağına..ve bastır bastır..ve ve..giy de bir üstünde göreyim.." " Seni ben doÄŸurdum "....)

Şimdi yanlızım bütün anılarımla başbaşa..sanki o günler yaşanmadı rüya gibi herşey..Neden duygusallaştım ben şimdi bilmiyorum..Ama zor zor..bir annenin evlatlarından uzak kalması..

Aylinim seni çok seviyorum kızım..Annesinin ton ton ton tooon  Annesinin pon pon pon poon Annesinin güzeli, kaymaklısı, çikolatalısı, ballısı, fıstıklı kaymaklısı, fındıklı kremalısı..

BENSİZ DEĞİLSİN BEN HEP YANINDAYIM, DOĞUM GÜNÜN GÜZEL GEÇSİN BİR TANEM, MELEĞİM..KALBİMDESİN..


BENZER TARÄ°FLER

4 yorum:

  1. ALLAH bağışlasın.. Acılarını göstermesin. Doğum günü kutlu olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Nursevincim, Allah evlat acısı vermesin, teşekkür ederim, sevgiyle...)

      Sil
  2. Kızınızın doğum gününü kutluyorum, yazdiklarinizi okuyunca çok duygulandım. Rabbim acılarını göstermesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolun Nermin hanımcım, Anne olmak böyle bir şey işte, hiç bitmeyen bir aşk..teşekkrler..sevgiler..

      Sil