Bazlama Tarifi

11:03 Dilek Toksoy 4 Comments

08-11-2014



Bazlama Tarifi

Pazar kahvaltılarında kızlarımın en sevdiği şey bazlama..Üzerine tereyağını sürüp sıcak sıcak afiyetle yiyeceksiniz, mideleriniz bayram edecek. Haydi annecikler, ablacıklar pazar günleri için özel ve nefis bir şeyler yapın..mesela bazlama..


Malzemeler:

5 su bardağı un

1 paket instant maya

1 tatlı kaşığı tuz ( kaya tuzu olursa daha güzel kabarır )

1 tatlı kaşığı toz şeker

yeterince su

Yapılışı:

Derin bir yoğurma kabına unu eleyin. Ortasını açıp tuz ve şekeri, kuru mayayı ekleyip karıştırın. Yavaş yavaş su ekleyerek yoğurmaya başlayın. Ele yapışan cıvık bir hamur yoğurmalısınız. 

Bazlama Tarifi

Bazlama Tarifi
Hamurun üzerini örtüp iki katı olana kadar kabartmaya yani mayalanmaya bırakın. Yaklaşık bir saat sonra hamurunuz mayalanacaktır. Daha sonra elinizi biraz unlayıp hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler kopartın ve un serpili temiz bir bezin üzerine bezeleri koyup bir yarım saat daha bekletin. 
Bazlama Tarifi
Bazlama Tarifi

Bazlama Tarifi
Mayalanan hamurları elinizle hafifçe bastırın ve kızgın bir saç üzerinde arkalı önlü, hiç yağ koymadan pişirin. 

Bazlama Tarifi

Bazlama Tarifi
Bazlama Tarifi

Bazlama Tarifi

Bazlama Tarifi

Bazlama Tarifi
Tüm hamurları pişirdikten sonra üzerine dilerseniz tereyağı sürüp kahvaltı sofranızda afiyetle yiyin ve sevdiklerinize de bu nefis bazlamayı tattırın. İnanın bu tür yemek yapma hareketleri ailenizde sevgi ve memnuniyet gülücükleri atmalarına neden olacaktır. Herkese Mutlu Nice Pazarlar..

                                 Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                              Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

4 yorum:

  1. Bu tarifi görünce çocukluğum aklıma geldi rahmetli babaannem gazel ateşinde mis gibi bazlamalar yapardı üstüne yine sizin gibi tereyağ yada margarin sürüp oyun oynarken ellerimize tutuştururdu ah eski günler :)) sizin bazlamalarınızda çok güzel olmuş bu arada.

    YanıtlaSil
  2. Yorum için çok teşkrler canım..bende köylere gittiğimde yerdim çok eskiden..oralardaki tat başkaydı tabi..anneciğim de çok yapardı..eskimeyen lezzetlerden bazlamayı unutmayalım dimi..:) sevgiler

    YanıtlaSil
  3. ben de çok severimmmmmm
    sıcak sıcak sür içine tereyağğğğğ
    ohhhhh yemede yanında yat
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkrler Fidan hanım, geç bakabildim özür dilerim..mutfaktan çıkamadım da...) selam ve sevgiler

      Sil