Cennet Hurması ( Elması ) Faydaları, Marmelatı
17-11-2014Cennet Hurması |
Cennet Hurması |
Cennet Hurması |
Cennet Hurması |
Cennet Hurması |
Yapılışına gelince kısaca şöyle:
3 adet hurmayı yıkayın ve kabuklarını soyun. Hurmalar olgunlaşmış olmalı, sert değil. Üzerine 1 su bardağı toz şeker koyun ve pişirmeye bırakın. 15 dakika pişirip bir çay kaşığı tereyağı ekleyin ve yarım limon suyu sıkıp 5 dakika daha pişirin. Piştikten sonra sıcak iken cam bir kavanoza koyup kapağını sıkıca kapatın ve kaldırın. Tatlılarda, dondurmalarda, keklerde, muhallebilerde son derece güzel tat veren Trabzon hurmasını mutlaka alın ve değerlendirin. Meyve olarak mevsiminde bolca tüketin derim.
Not: Ben marmelatımın biraz dibini tutturdum, rengi o yüzden koyu, ama atmaya kıyamadım. Şimdi ben bu marmelatla en çok nişastalı muhallebi yaparım..
Bizim buralarda cok var..arada sirada alip yeriz..ellerinize saglik..guzel bir tad..sevgiler
YanıtlaSildoğrudur canım, ben pek sevmezdim ama şimdi sever oldum..:) sevgilerle canım..
SilTarifleriniz ile ilgili sizinle görüşmek istiyorum. Lütfen iletişime geçer misiniz?
YanıtlaSilİletişim mail : afiyetleeditor@gmail.com