Erişteli Bal Kabağı Çorbası
14-11-2014Erişteli Bal Kabağı Çorbası |
Malzemeler:
2 dilim bal kabağı
1 adet soğan
1 adet yeşil biber
1 su bardağı süt
1 su bardağı ev yapımı erişte
2 yemek kaşığı tereyağı
1 fincan kırmızı mercimek
isteğe göre maydanoz, dereotu, taze nane
tuz, karabiber
Yapılışı:
Yıkanmış kabak dilimlerinin dip kısmındaki yeşil bölümünü kesip küp küp doğrayın. Soğanı, biberi de küp doğrayıp hepsini kabaklarla beraber bir tencereye koyun. Mercimeği yıkayıp süzün ve tencereye ilave edin. Ağzını örtecek kadar su ekleyip pişirmeye bırakın. Sebzeler yumuşayınca blenderdan geçirin. Tencereye 1 su bardağı süt ve 2 su bardağı sıcak su,tuz ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynayınca erişteleri ilave edin ve erişteler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tereyağını çorbaya ekledikten sonra bir süre daha kaynatıp ocağın altını söndürün. Dilerseniz tereyağını naneyle eritip koyabilirsiniz, ben çiğ koymayı tercih ettim. Çorba piştikten sonra servis kasesine alın ve arzuya göre maydanoz, dereotu, taze naneyle süsleyin. Biraz da karabiber serpip afiyetle yiyin. Ohh mis..
Erişteli Bal Kabağı Çorbası |
Erişteli Bal Kabağı Çorbası |
Erişteli Bal Kabağı Çorbası |
Erişteli Bal Kabağı Çorbası |
Sevgiyle Pişen Yemeklerden
Dilek'le Mutfakta
0 yorum: