Mürdüm Eriği Reçeli

18:19 Dilek'le Mutfakta 3 Comments

20-11-2014


Mürdüm Eriği Reçeli
Bu güzel reçeli geçen yıl yaptım fakat bloğuma koymamıştım. Hala dolapta yarısı duruyor, dün sabah kahvaltı masasına koydum, aman bir hoşuma gitti..neden ben bunu bitirmemişim dedim. Bazen yapıyor unutuyorum yemeye. Durdukça daha koyulaşmış, pestil kıvamına gelmiş neredeyse. Ekmeğin üzerine sürüp yemeye doyamadım. Hala pazarda, manavda mürdüm eriği var, biraz pahallanmış ama..Buzluğu karıştırsam belki de bir poşette hala vardır. Şimdi size tarifini vereyim buyrun.


Malzemeler:

1 kilo mürdüm eriği ( siyah iri erik )

4 su bardağı toz şeker

1 su bardağı su

yarım limon suyu

Yapılışı:

Erikleri iyice yıkayın ve bir bardak suyla yumuşayana dek pişirin. Daha sonra delikli bir süzgece koyup elinizle posasını çıkartın. Çıkan posanın üzerine şekeri dökün ve kaynatmaya bırakın. Ocağın altını kısıp reçel kıvamı alana kadar pişirin. Kıvam bulmasına yakın limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın. Sıcak iken kavanoza koyun ve sıkıca kapağını kapatıp dolabınıza kaldırın. Ben unutmuşum vallahi siz de unutmayın. Demir eksikliğine çok iyi gelir bunu da bir not olarak düşeyim yazıma.. Herkese afiyetler..
Mürdüm Eriği Reçeli

Mürdüm Eriği Reçeli
                               Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                        Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

3 yorum:

  1. GÖRÜNÜŞÜ GÜZEL ELİNİZE SAĞLIK CANIM KARADENİZ GEZİMİZDE KASTAMONU İNEBOLU PAZARINDA ELMA EKŞİSİ SATILIYORDU ALDIM BAYAĞI KOYU MARMELAT GİBİ VE HİÇ ŞEKER YOKTU MAYHOŞ MAYHOŞ DEĞİŞİK BİR LEZZETTİ EPEYCE ALDIM GÖRÜNÜŞÜ ONA BENZİYOR REÇELDE İDDİALIYIMDIR YAPARIM GÜL, ÇİLEK, KIZILCIK, KÖY ERİĞİNDEN, VİŞNE VE TARÇINLI ELMA REÇELİ YAPTIM BU SENE EVDE HAZIR OLMASI GÜZEL OLUYOR KONUKLARA HANIMLARIMIZIN MARİFETİ TARTIŞILMAZ PAYLAŞIMINIZA TEŞEKKÜRLER MÜRDÜM ERİĞİ BULURSAM DENERİM TARİFİNİZİ MUTLU AKŞAMLAR

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, yorumunuz için teşekkür edrim. Elma ekşisi yemedim hiç, tarifini bulup yapayım bende..Benim erikler komşunun bahçesinden ve çok kaliteliydi. Bir de bu kadar koyu olmasının nedeni çok kaynattım ondan olmalı. Pestil kıvamında olduydu, tabi ben bu reçeli yapalı bir sene oldu hemen hemen..Fakat hiç bir bozulma olmamış..Bn de genelde reçelleri iyi tutturuyorum, siz de iddalısınızz ne güzel..İnanın dolapta artan bir adet meyveyi bile atmıyorum, değerlendiriyorum, bir yiyimlik olsa bile..Mürdüm eriği var ama pahallanmış, artık kış geldi ya ondan..Tekrar teşkrler sizi takibe alıyorum bende..üyem olursanız sevinirim..sosyal hesaplarım burada dilerseniz takip edebilirsiniz.. sevgiler , saygılar..

      Sil
    2. https://www.facebook.com/dlktoksoy
      http://dilektoksoy.blogspot.com.tr/
      https://plus.google.com/u/0/100219284046676126779/posts?cfem=1
      https://plus.google.com/u/0/communities/100163594584192234135
      https://twitter.com/dilekToksoy
      http://instagram.com/dileklemutfakta
      http://www.pinterest.com/dilektoksoy/

      https://www.facebook.com/dileklemutfakta

      Sil